Ankeiler: VSCO’61 komt ook volgend seizoen uit in de tweede klasse. Thuis werd met 2-0 gewonnen van één van de concurrenten OVC’85 uit Oosterbeek.

- VSCO’61 komt ook volgend seizoen uit in de tweede klasse. Thuis werd met 2-0 gewonnen van één van de concurrenten OVC’85 uit Oosterbeek. Remco van ’t Hul en Beert Bonestroo waren voor en na rust de doelpuntenmakers. Het begin van het duel, dat onder leiding stond van scheidsrechter Gerard Jansen uit Apeldoorn, was bijzonder. Bij een uitbal reclameerde de technische staf van OVC’85 dat zij de ingooi hadden, maar Jansen besloot anders. Er ontstond een discussie, waarna de assistent-trainer Richard Arndts binnen één minuut met een rode kaart moest vertrekken. Gelukkig werd er ook nog gevoetbald. VSCO’61 toonde meer de wil om te winnen, maar kon niet echt gevaarlijk worden. OVC’85 wachtte af en verscheen ook niet veel voor de goal van VSCO’61 doelman Arjan ten Klooster.

Penalty Na ruim een half uur spelen gaf Jansen VSCO’61 een penalty na wat leek een onschuldig duel. Remco van ’t Hul klaarde de klus. Hierna veranderde er niet zoveel. VSCO’61 bleef druk naar voren houden, al kroop OVC’85 wat meer uit de schulp. Voor rust raakte Luca Veldhoen nog de lat, maar met een minieme voorsprong voor de thuisploeg, gingen beide teams de kleedkamer opzoeken met een 1-0 ruststand.

In de tweede helft, wisselde OVC’85 aanvallend en ging het op zoek naar de gelijkmaker. Dat hield in dat VSCO’61 wat meer ruimte kreeg. Van die situatie wist de ploeg van Stephan Nuesink prima te profiteren. Thomas van de Kolk wipte de bal over de OVC’85 verdediging en Bert Bonestroo maakte die prachtpass beheerst af: 2-0. Verbazing Er was toen nog ruim een kwartier te spelen. Hierna ging het spel vaak heen en weer en hadden er nog wel meer doelpunten op het scorebord kunnen komen, maar bleef VSCO’61 redelijk simpel overeind: 2-0. Het slotakkoord was weer voor Jansen, die tot verbazing van velen, bijna geen blessuretijd bijtrok. Door de zege mag VSCO’61, na een erbarmelijke serie van negen nederlagen in tien wedstrijden, niet alleen drie punten bijschrijven, De Kanaries zijn nu ook zeker van lijfsbehoud. VSCO’61 heeft 26 punten uit 24 duels en speelt nog tegen twee Lelystadse ploegen: op 28 mei tegen Batavia’90 en 4 juni thuis tegen het al gedegradeerde SV Lelystad. De nummers 12 en 13 spelen nacompetitie, de nummer 14 is de degradant. Tweedeklasser De Oosterwoldenaren staan negende, omdat de nummers 11 en 12 Lunteren en Renswoude zaterdag tegen elkaar spelen, kan VSCO’61 geen twaalfde meer worden. Dat betekent dat de geel-zwarten in het nieuwe seizoen ook weer tweedeklasser zijn. Erik Riemens