Ankeiler: De zomer is in aantocht en daarom hebben de vrijwilligers van het Boerderijmuseum voor zaterdag 25 juni een speciale kruudmoes actiedag georganiseerd.

- De zomer is in aantocht en daarom hebben de vrijwilligers van het Boerderijmuseum voor zaterdag 25 juni een speciale kruudmoes actiedag georganiseerd. Kruudmoes is een typisch oud Gelders en Overijssels gerecht, dat in de zomermaanden wordt genuttigd.

De combinatie van de ingrediënten gort, karnemelk, gerookt spek, rookworst, rozijnen en veel verse kruiden maakt het gerecht kruudmoes uniek. Het meest bekendste en noodzakelijke kruid in de kruudmoes is kervel. Kervel geeft een typische smaak aan het streekgerecht. Het kan zowel warm, lauw als koud worden gegeten al dan niet met stroop.

Boerenpannenkoeken

Niet iedereen is dol op het typische Veluwse zomergerecht kruudmoes. Daarom bakken de vrijwilligers van het Boerderijmuseum ook de smakelijke boerenpannenkoeken. Deze pannenkoeken, al dan niet met spek, vinden zoals altijd gretig aftrek.

Via de website van het Boerderijmuseum www.boerderijmuseum.nl of via info@boerderijmuseum.nl kan tot donderdag 23 juni een bestelling worden doorgegeven. Natuurlijk kan ook telefonisch worden besteld (0525 631457). De bestelde producten kunnen zaterdag 25 juni tussen 10.00 en 13.00 uur worden afgehaald bij het Boerderijmuseum aan de Bovenstraatweg 10A in Oldebroek. Een liter kruudmoes kost 7,00 euro en de naturel pannenkoeken kosten 2,25 euro (met spek 2,75)

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Meer over

Deel dit artikel