Ankeiler: Het is OWIOS 2 helaas niet gelukt om de uitstekende competitieklassering een goed vervolg te geven in de nacompetitie om promotie naar de hoofdklasse.

- Het is OWIOS 2 helaas niet gelukt om de uitstekende competitieklassering een goed vervolg te geven in de nacompetitie om promotie naar de hoofdklasse. Thuis tegen Sparta Enschede 2 verloor het met duidelijke cijfers: 0-4. Op een zonnig en goed bezocht Bovenmolen kwam OWIOS prima uit de startblokken. Een scherpe voorzet vanaf de rechterkant werd helaas niet tot doelpunt gepromoveerd. Restant was een hoekschop, die evenals de vele andere hoekschoppen deze wedstrijd voor OWIOS, niet echt gevaarlijk werd.

De wedstrijd kwam na de sterke beginfase van OWIOS meer in evenwicht en Sparta Enschede begon steeds meer aan te dringen. Na een kwartier spelen resulteerde dit in een doelpunt voor de Enschedenaren. Een harde strakke voorzet werd in 1e instantie nog gepareerd door keeper van der Poll maar op de rebound was hij kansloos: 0-1. Met in de wetenschap dat OWIOS dit seizoen al 6 keer een achterstand heeft omgezet naar een winstpartij was er geen reden voor paniek. Opnieuw werd er gejaagd naar de gelijkmaker maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat de Oldebroekers deze wedstrijd geen vuist konden maken. Aan de bal was het te slordig voor en het was niet in staat om het uitstekende veldspel van Sparta Enschede te ontregelen. In plaats van iets terug te doen vergrote Sparta Enschede de voorsprong. Van matig verdedigen werd middels een schot in de korte hoek dankbaar gebruikt gemaakt door een speler van Sparta Enschede. Ook na deze 0-2 lukte het OWIOS maar niet om grote kansen te creëren. Op een speldenprik van Stouwdam na (korte hoek in het zijnet) dwong het weinig af. Grote kansen creëerde de ploeg uit Enschede ook niet en dus leek de wedstrijd te gaan rusten met een 0-2 ruststand. Daar dacht Sparta Enschede helaas anders over. Balverlies op het middenveld werd keihard afgestraft: 0-3.

Een flinke teleurstelling zo vlak voor rust maar óók het sein om in de tweede helft meer risico’s te nemen. Wat vroeger druk zetten was het devies van trainer Winters en zo snel mogelijk proberen een doelpunt proberen te maken. Wederom kwam OWIOS prima uit de startblokken. De duels werden wat meer gewonnen en het spel oogde weer wat energieker. Waar OWIOS nadrukkelijk op zoek was naar de aansluitingstreffer was het Sparta Enschede die de wedstrijd op slot gooide. Een counter werd weer prima afgerond door een Enschedese aanvaller. Bijzonder was wel dat, de verder prima leidende Huis in ’t Veld, het vlagsignaal van grensrechter Rens hierbij negeerde. Bijzonder omdat dubieuze vlagsignalen van de grensrechter aan de andere kant wél allemaal werden toegekend. Hierna ging OWIOS op jacht naar een eretreffer en kansen hierop waren er zeker. Een schot van Schreurs ging voorlangs en een poging van afstand van Dickhof spatte uiteen op de lat. Even later kreeg Dickhof een nog betere kans maar 1-op-1 met de doelman kwam de doelman als winnaar uit de bus. Het laatste kwartier stond vooral in het teken van afscheid nemen. Afscheid werd er via publiekswissels genomen van Arjan Vorsselman (naar lager elftal Go Ahead Kampen), Richard Schoeber (naar lager elftal OWIOS) en Jarno Spronk (naar lager elftal OWIOS). Een publiekswissel zou ook zeker passend zijn voor trainer Henk Winters ware het niet dat dat voor een trainer een beetje lastig is. 10 seizoenen heeft hij de leiding gehad over OWIOS 2 en in die 10 seizoenen heeft hij OWIOS 2 vanuit de reserve tweede klasse teruggebracht naar structureel top reserve eerste klasse. Daarnaast zijn er in die jaren diverse spelers doorgestroomd vanuit de 2e selectie naar de 1e selectie wat het nut van een goed presterend OWIOS 2 nogmaals bevestigt.

Resume: Een uitstekend seizoen, wat heeft geresulteerd in een 2e plek op de eindrangschikking, kreeg in de nacompetitie helaas geen vervolg. Een sterker Sparta Enschede schakelde OWIOS 2 uit wat nog een jaar reserve eerste klasse betekent. Onder leiding van de nieuwe trainer William Winter zal er gebouwd moeten aan nieuw elftal maar gezien zijn ervaring, de ervaring van een aantal gelouterde krachten die blijven én de talentvolle aanwas vanuit de OWIOS-jeugd zijn alle ingrediënten aanwezig om dit tot een succes te maken. Rest niets anders dan u te bedanken voor uw steun het afgelopen seizoen en graag zien we u volgend seizoen weer terug.

Opstelling: Van der Poll, Bastiaan (45. Van Weeghel), Spronk ©, Korenberg, Burgmeijer (80. Van Koldenhoven), Stouwdam, Schoeber (85. Ten Hove), Schreurs, Dickhof, Van ’t Oever, Vorsselman (75. Flier)

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Meer over

Deel dit artikel