Ankeiler: Als Nederlanders zijn we dol op vakantie. Helaas waren de afgelopen jaren niet ideaal voor vakantiegangers.

- Als Nederlanders zijn we dol op vakantie. Helaas waren de afgelopen jaren niet ideaal voor vakantiegangers. Want door de coronacrisis was de mogelijkheid om te reizen beperkt of zelfs totaal uitgesloten. Inmiddels mogen we vrijwel zonder restricties op vakantie. Goed nieuws dus. Vooral wanneer je een goede deal vindt met een aantrekkelijke prijs.

Bespaar honderden euro's door last minute te boeken

Last minute deals zijn niks nieuws voor reisbureaus. Daarom is het opvallend dat slechts een klein deel van de vakantiegangers uit Nederland hier gebruikt van maakt. Per vakantie bespaar je per persoon probleemloos honderden euro's. Voor gezinnen en grotere groepen loopt het voordeel erg snel op. Na een zware periode waarin we van alles moesten en weinig mochten zijn we echt toe aan een welverdiende vakantie. Door slim te boeken hoeft dit helemaal niet veel te kosten. Denk bijvoorbeeld aan een van de zonovergoten vakantie aan het strand. Kijk hier voor de mooiste last minutes Curaçao.

Last minute zijn de populairste bestemmingen gewoon beschikbaar

Je gaat uiteraard het liefst naar je favoriete bestemming op vakantie. Veel mensen zijn in de veronderstelling dat dergelijke trips niet meer beschikbaar zijn wanneer de last minute deals worden aangeboden. Dat blijkt niet te kloppen. Juist deze reizen zijn nog volop beschikbaar. Voor aanzienlijk minder geld boek je last minute een veel mooiere en luxere reis. Door even geduld te hebben zit je in een beter hotel op een meer aantrekkelijke locatie.

Te vroeg boeken is zonde van je geld

Hoe komt het dat reizen last minute zo ongelooflijk veel goedkoper zijn? Het lijkt wonderbaarlijk, maar er is een eenvoudige verklaring voor. Reisbureaus bieden hun reizen uiteraard zo duur mogelijk aan. De hoogste prijzen vind je maanden voordat de reis daadwerkelijk plaatsvindt. Naarmate de tijd vordert evalueren reisbureaus het aantal verkochte tickets. Om een trip vol te krijgen stellen ze de prijs naar beneden bij. Naarmate de tijd vordert betaal je als klant dus veel minder. Vlak voordat de reis weggaat raken reisbureaus in paniek wanneer er nog veel tickets beschikbaar zijn. Dat is het moment om toe te slaan. Er zijn namelijk altijd plekken die eenvoudigweg nog niet verkocht zijn. Een andere optie is andere vakantiegangers van hun reis afzien en hun tickets weer beschikbaar zijn. De populairste reizen worden het vaakst aangeboden. Daarom zijn er nog juist veel tickets verkrijgbaar voor geliefde vakantiebestemmingen.

Een mooie reis nu het economisch slechter gaat

De laatste tijd is er sprake van een sterke inflatie. Het gemiddelde huishouden merkt dat aan het geld dat ze te besteden hebben. Belangrijke oorzaken zijn de gevolgen van Covid-19 en de oorlog in Oekraïne. Sommige producten zijn eenvoudigweg minder makkelijk verkrijgbaar en door een zekere mate van paniek stijgen prijzen van levensmiddelen. Daarnaast stijgt de prijs van energie, een andere basisbehoefte. Veel inwoners van Nederland kunnen daarom wel een economische meevaller gebruiken. Een voordelige vakantie om de gedachten te verzetten is een schot in de roos. Boek een voordelige last minute trip via VakantieDealz.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Meer over

Deel dit artikel