Ankeiler: DSV had goede zaken kunnen doen wanneer de uitwedstrijd tegen HTC in Zwolle winnend was afgesloten.

- DSV had goede zaken kunnen doen wanneer de uitwedstrijd tegen HTC in Zwolle winnend was afgesloten. Maar net als in de thuiswedstrijd tegen de Zwollenaren lukte het de oranjehemden niet om voldoende doelpunten te scoren. Na de 90 minuten stond er een 2 – 1 nederlaag op het scorebord.

De 1 – 0 achterstand liep DSV al na vier minuten op. Bij een voorzet was er enige aarzeling bij de keeper wel of niet uit te komen, dit was voldoende voor een HTC-er om te scoren. De gelijkmaker kwam er niet eens zo lang achterna, toen in de 27e minuut een onoverzichtelijke situatie in het doelgebied van HTC een eigen treffer van HTC betekende. Vlak voor de pauze nam HTC wederom een voorsprong toen de gegeven strafschop werd benut: 2 – 1.

In de tweede 45 minuten een aanvallend DSV en een counterend HTC, maar scoren deden ze beiden niet. Trainers kroes/Huenestein brachten nog verse krachten in, maar ook zij konden het tij niet keren. Het voert ook te ver om het gemis van Juffer, Lieferink en Smals – de gehele wedstrijd – en Hoekert – de tweede helft – als oorzaak aan te voeren, maar dit zijn wel allemaal basisspelers.

Volgende week wacht om 14.30 uur de thuiswedstrijd tegen Rouveen. Wordt die gewonnen en de daaropvolgende uitwedstrijd tegen Hattem ook, dan is de tweede plek een feit. Deze plek kan door het kampioenschap van Hatto Heim een plekje in de nacompetitie betekenen omdat hun eerste periodetitel naar de hoogst geklasseerde ploeg in de ranglijst gaat die geen periodetitel heeft. Hopelijk keren enkele spelers terug in de basis en dan hopen op een beter spelend DSV!