Ankeiler: Woensdag 25 mei stond er een hennepcontainer in Elburg. In deze container was een levensechte hennepkwekerij nagebouwd.

- Woensdag 25 mei stond er een hennepcontainer in Elburg. In deze container was een levensechte hennepkwekerij nagebouwd. Hierin konden bewoners kennismaken met de wereld van de hennepteelt en de gevaren ervan. Medewerkers van organisaties die betrokken zijn bij de aanpak van georganiseerde hennepteelt, zoals netbeheerder Liander, politie en gemeente vertelden bezoekers hoe je een kwekerij kunt herkennen. Over de gevaren ervan en wat je kunt doen als je een vermoeden hebt van een kwekerij. De container met bijbehorende voorlichting werd positief ontvangen. Dit was het startpunt voor de campagne Meld Misdaad Anoniem vanuit de gemeente. Burgemeester Jan Nathan Rozendaal is blij met de aandacht die de hennepcontainer heeft gekregen. “We hopen zo meer mensen alert te maken op hun omgeving en wat zich daarin afspeelt. Door oplettende inwoners en anonieme tips kan de politie gericht onderzoek doen en zo meer criminaliteit bestrijden.”

Misdaad melden

Je kunt verdachte praktijken rechtstreeks melden bij de gemeente en bij de politie. Maar ook Meld Misdaad Anoniem is een meldpunt. Bij Meld Misdaad Anoniem geef je anoniem informatie over criminaliteit. Je kunt je hier melden over vermoedens van bijvoorbeeld drugs en witwassen, mishandeling, overvallen, brandstichting, wapen- of mensenhandel. Maar ook met informatie over fraude en corruptie kun je hier terecht.

Meld Misdaad Anoniem is zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000 (gratis). Je kunt 24/7 online meldingen doorgeven in een beveiligde omgeving op meldmisdaadanoniem.nl.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Meer over

Deel dit artikel