Ankeiler: OLDEBROEK – OWIOS speelt haar laatste wedstrijd van deze competitie tegen Unicum. De wedstrijd begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter N.P. Henon.

- OLDEBROEK – OWIOS speelt haar laatste wedstrijd van deze competitie tegen Unicum. De wedstrijd begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter N.P. Henon. Eindelijk na twee seizoenen kunnen we het seizoen afronden en zijn er weer promoties en degradaties. Eind 2021 leek corona weer roet in het eten te gooien, maar dankzij de KNVB kan het seizoen afgerond worden. OWIOS staat reeds veilig en kan nog 3 punten bijschrijven. Voor Lunteren is het nog wel billenknijpen. Lunteren staat op de 10e plaats met 23 punten en heeft slechts 1 punt meer dan de gevreesde plaats 12. Winst betekent voor Lunteren dat ze zichzelf veilig spelen in deze klasse. De eerste wedstrijd in Oldebroek tussen beide ploegen eindigde in een 2-1 overwinning voor OWIOS. De laatste wedstrijd tussen beide verenigingen in Lunteren in het seizoen 2018-2019 eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Voor Lunteren wordt het een belangrijke zaterdag: spelen ze zich veilig of worden ze veroordeeld tot de nacompetitie. Bij verlies kan Lunteren ook op een veilige plek blijven staan, want o.a. nummer 12 Renswoude dient te spelen tegen ASV Dronten, die speelt voor het kampioenschap! Vorige week speelde Lunteren juist tegen haar concurrent Renswoude. Met een houdini-act hield Lunteren uiteindelijk Renswoude onder zich. Lang keek Lunteren tegen een 2-0 achterstand aan, maar in de laatste 5 minuten draaide Lunteren de wedstrijd om en sleepte er een 2-2 gelijkspel eruit en ook een overwinning hing nog in de lucht. Door dit gelijkspel blijft Lunteren boven Renswoude staan en heeft handhaving hier volledig in eigen hand.

OWIOS is al enkele weken veilig en zou nog een plek kunnen stijgen bij winst. Vorige week verloor OWIOS nipt met 2 -1 van Unicum Lelystad. In de eerste helft had OWIOS het moeilijk en kwam na een half uur op achterstand. Gelijk na rust verdubbelde Unicum de voorsprong. Daarna knokte zich terug in de wedstrijd. Na een uur spelen maakte Hendrik Uitslag de aansluitingstreffer. Ondanks verschillende kansen lukte het OWIOS niet om de gelijkmaker op het scorebord te zetten.

Lunteren zal voor het thuispubliek het heft in eigen hand willen houden en vol gaan voor de overwinning. OWIOS zal het mooie seizoen op een fijne manier willen afsluiten door 3 punten mee te nemen in de tas naar Oldebroek.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Meer over

Deel dit artikel