Ankeiler: Wil je weten hoe regenwater het beste opgevangen kan worden in de tuin? Of ben je benieuwd hoe de tuin groener en koeler kan?

- Wil je weten hoe regenwater het beste opgevangen kan worden in de tuin? Of ben je benieuwd hoe de tuin groener en koeler kan? Vanaf deze maand staan er drie enthousiaste vrijwilligers uit de gemeente Elburg klaar om inwoners te adviseren over duurzaam tuinieren. Wethouder Henk Wessel en duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam reikten dinsdag 7 juni de certificaten uit aan de twee aanwezige tuincoaches.

De gemeente Elburg wil inwoners stimuleren om hun tuin groener en klimaatvriendelijker in te richten. “Inwoners spelen een belangrijke rol in het opvangen van water in hun tuin. Dat kan al door een paar kleine aanpassingen. Tuincoaches kunnen nét dat duwtje in de rug geven en inwoners voorzien van de juiste informatie”, aldus wethouder Henk Wessel.

Klimaatvriendelijke tuin

Een groene tuin is beter bestand tegen extreme hitte en hevige regenval. Daarbij trekt een tuin met planten en bomen insecten en vogels aan, wat goed is voor de biodiversiteit. Om inwoners te adviseren en praktische tips te geven over een klimaatvriendelijke tuin zijn er tuincoaches opgeleid door Veluwe Duurzaam.

Hart voor tuinieren

Deze vrijwilligers hebben een hart voor tuinieren en volgden de training samen met vrijwilligers uit andere gemeenten. Doordat zij uit eigen interesse al veel bezig zijn met hun tuin en vanuit Veluwe Duurzaam een training hebben gevolgd, kunnen zij andere inwoners verder helpen met hun tuinvragen.

Gesprek aanvragen

Inwoners kunnen kosteloos een gesprek aanvragen bij Veluwe Duurzaam via: www.veluweduurzaam.nl/tuincoaches

Over Veluwe Duurzaam

Veluwe Duurzaam is het onafhankelijke duurzaamheidsloket van de gemeenten Elburg, Ermelo, Hattem, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten. Inwoners, bedrijven en organisaties kunnen hier terecht voor informatie en advies op het gebied van energiebesparing en het verduurzamen van hun woning, gebouw of tuin.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Meer over

Deel dit artikel