Ankeiler: ELBURG – Het Comité Botterdagen & Open Monumentendag organiseert dit jaar voor de tweede keer de verkiezing ‘Monument van het jaar’ in de gemeente Elburg.

- ELBURG – Het Comité Botterdagen & Open Monumentendag organiseert dit jaar voor de tweede keer de verkiezing ‘Monument van het jaar’ in de gemeente Elburg. Particuliere eigenaren van gemeentelijke monumenten, rijksmonumenten, keitjesstoepen en varende monumenten in de hele gemeente kunnen zich aanmelden en maken kans op een mooi geldbedrag en een speciaal ontworpen schild.

Het gaat om particuliere eigenaren dus geen stichtingen en bedrijven benadrukt Joop Zwart namens het comité. “Op onze website www.botterdagenelburg.nl vinden bezoekers onder het kopje ‘Monument van het Jaar’ een invulschema waar aanvullende informatie met een foto kan worden ingezonden. Een vakkundige jury, bestaande uit de onder andere architect STIEL en de voorzitter van vereniging Arent Thoe Boecop, bepaalt de winnaar. Tijdens de Open Monumentendag op zaterdag 10 september wordt deze winnaar bekend gemaakt.

Deelname

Het te winnen geldbedrag van 500 euro kan vrij besteed worden aan het monument. Bijvoorbeeld aan schilder- of restauratiewerk. Deelnemers moeten zich voor vrijdag 30 juli 2022 opgeven voor deze verkiezing via de website botterdagenelburg.nl

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Meer over

Deel dit artikel