Ankeiler: U heeft het misschien al gehoord, maar het is zo ver! De spreekwoordelijke ‘kogel’ is door de kerk.

- Dames en heren, U heeft het misschien al gehoord, maar het is zo ver! De spreekwoordelijke ‘kogel’ is door de kerk. Sinds afgelopen zaterdag heeft de gemeente Oldebroek weer een voltallig college. En dat is fijn! De verkiezingen waren al in maart, dus het heeft best even geduurd. Zonder over het formatieproces veel te kunnen en willen zeggen ben ik wel blij dat we weer compleet zijn. Weer samen aan de slag kunnen voor u en een goed en mooi Oldebroek.

Een nieuw college dat ambitieus is; zin heeft om voor de gemeente Oldebroek en haar inwoners de goede dingen te doen. Tja, en wat is dan goed? Het is natuurlijk een utopie om te denken dat je iedereen tevreden kunt stellen. Zoveel mensen, zoveel wensen. Dat is ook weer overdreven, maar in een groep die zo groot is als alle inwoners van een gemeente is de samenstelling van die groep nou eenmaal heel divers. En daarmee kan je er ook van uitgaan dat de wensen divers zijn. Iemand die net van school komt heeft nu eenmaal andere wensen en behoeften dan iemand die al met pensioen is. En ook andere factoren spelen natuurlijk een grote rol; werk, gezondheid, hobby’s en interesses. Gelukkig zijn we allemaal verschillend!

Bij een nieuw college hoort ook een nieuw bestuursakkoord. Dat bestuursakkoord werd afgelopen zaterdag aan raad, media en een enkele inwoner gepresenteerd. Het bestuursakkoord zie ik altijd maar als de ‘to-do’-lijst van het college. Waar gaan we de komende jaren zeker met elkaar mee aan de slag.

In het bestuursakkoord vindt u dit keer niet alleen onderwerpen die de drie coalitiepartijen, ChristenUnie, CDA en SGP, belangrijk vinden. Ook onderwerpen die door de andere partijen zijn genoemd zijn opgenomen. Met de titel ‘Oldebroek voor u’ ligt er een ambitieus plan op tafel. Met aandacht voor onder andere veiligheid, kwaliteit van de zorg, woningbouw, cultuur en recreatie.

Wellicht denkt u, zo’n bestuursakkoord dat is niets voor mij. Ik kan me daar, heel eerlijk gezegd, wel wat bij voorstellen. Even lekker gaan zitten voor een gemeentelijk en politiek document, dat doet niet iedereen voor zijn of haar plezier. Maar eerlijk, dit keer is het document opgesteld als een brief. Een brief aan u, de inwoner van de gemeente Oldebroek. Mocht uw interesse toch gewekt zijn dan vindt u de brief op de website van de gemeente.

Natuurlijk heb ik de opmerkingen in de afgelopen periode meegekregen. Nu we van start zijn wens ik dit nieuwe college vooral een frisse start, en een sfeer waarin we vol enthousiasme en naar beste eer en geweten goede beslissingen kunnen nemen voor de toekomst van onze mooie gemeente! Zodat Oldebroek ook de komende jaren een fijne plaats is en blijft om te wonen, te werken en te ontspannen.

Tanja Haseloop – Amsing

burgemeester

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Deel dit artikel