Ankeiler: Nog een paar dagen, dan is het zo ver! De officiële start van het WK Volleybal.

- Nog een paar dagen, dan is het zo ver! De officiële start van het WK Volleybal. Een groot en belangrijk toernooi waarbij de wedstrijden gespeeld worden in Nederland en in Polen. Toen we als gemeente, alweer een hele tijd geleden, werden gevraagd als officiële host-gemeente van een deelnemend land, hebben we daar niet al te lang over getwijfeld. Oldebroek is een sportieve gemeente. Gezond en actief leven vinden we belangrijk. Het ondersteunen van sportieve evenementen past ons daarom goed.

Toen we ons aanmeldden wisten we nog niet welk land we toegewezen zouden krijgen. Inmiddels weten we dat het Thailand is geworden. De rood-wit-blauw-wit-rode vlag van Thailand zie ik voorzichtig steeds vaker voorbij komen. Op de Schapenmarkt konden mensen op de foto met de WK-beker, waren er heerlijke Thaise lekkernijen te koop en in de hal van het gemeentehuis is de Thaise vlag sinds kort ook te vinden. Als een welkom aan de spelers en begeleiders van het Thaise team.

Een paar jaar geleden zijn we op vakantie geweest naar Thailand en ik moet zeggen, het is een prachtig land. En heerlijk eten, al moet je wel van een pepertje houden. Een meisjesteam van een lokale volleybalvereniging gaat volgende week met de Thaise dames eten, dus die gaan het ook beleven.

Ik heb me laten vertellen dat, mede door promotie vanuit het Koningshuis in Thailand, sport en actief leven daar een enorme vlucht heeft genomen. Waar mensen ‘vroeger’ alleen op de fiets gingen omdat ze geen motor of auto hadden, is fietsen nu heel gewoon. Net als hardlopen, aerobics of bootcamp op het dorpsplein en gewoon een ommetje doen. Een hele verandering, een belangrijke vooruitgang.

Misschien was het wel de aanleiding om Thailand en Oldebroek aan elkaar te koppelen...

Omdat we in Oldebroek niet de juiste mogelijkheden hebben voor training en verblijf is het Thaise volleybalteam helaas niet de hele tijd te vinden in de gemeente Oldebroek. Maar ze komen wel op bezoek. Tijdens hun verblijf in Nederland worden ze vanuit Oldebroek bijgestaan door het team van Goed Bezig Oldebroek en speciaal door teambegeleider Henk Stouwdam. Deze dames zijn dus in goede handen! Het bezoek aan Oldebroek is voor hen natuurlijk een goede gelegenheid om kennis te maken met onze gemeente, onze cultuur en onze inwoners. Heel wat anders dan Thailand! En voor ons is het dé gelegenheid om een inkijkje te krijgen in het leven van topsporters en dan ook nog van zo ver weg. Ik ben voor de gelegenheid al een paar zinnen Thais aan het oefenen. Ik hoop maar dat het verstaanbaar wordt. Vooral omdat ik heb begrepen dat misschien de ambassadeur van Thailand naar onze gemeente komt. Dat zal vast en zeker zijn om ‘zijn’ team’ te ontmoeten en succes te wensen, maar het is voor ons ook gelegenheid te laten zien hoe mooi ons stukje Nederland is.

Zelf hoop ik de speelsters en begeleiders te kunnen ontmoeten en te kunnen spreken. En ik wens het Thaise team natuurlijk succes in dit toernooi. Ik hoop dat ze veel zullen winnen. Dat moet zeker lukken met de support van minstens tweehonderd van onze inwoners tijdens hun wedstrijd hier in Nederland. Maar winnen gun ik ons eigen Nederlandse team natuurlijk ook heel erg toe. De Nederlandse en de Thaise dames komen elkaar in de groepsfase nog niet tegen, dat scheelt weer. Tot daar aan toe geen belangenverstrengeling. Wat Nederland, Thailand en de andere 22 teams gaan doen, dat is voor nu nog afwachten. Eén ding is zeker, ik ga het toernooi volgen!

Tanja Haseloop-Amsing

Burgemeester

P.s. Op www.goedbezigoldebroek.nl leest u meer over het WK en de activiteiten in Oldebroek. Bent u Thais en wilt u graag betrokken zijn? Neem dan ook even contact op goedbezig@oldebroek.nl.

💬 Mail ons!
Heb jij een tip of opmerking? Mail naar de redactie: info@locomediagroep.nl.

Meer over

Deel dit artikel