Locourant

Klik op de bericht titel om het hele bericht op Locourant.nl te lezen

 • Noord Veluwe Boys huldigt winnaars penaltybokaal


  IMG 7554pen

  HATTEMERBROEK - SV.Noord Veluwe Bys is dit jaar gestart met de penaltybokaal voor alle jeugdleden. Na Iedere wedstrijd nemen alle kinderen een penalty, en aan het einde van het seizoen komt daar dan een winnaar uit. Die eindstand was echter niet zomaar bepaald. Meerdere kinderen moesten nog extra pogingen ondernemen om goud, zilver of brons te bemachtigen.Voor alle overige kinderen was er een herinneringsmedaille. Tevens werden alle leiders en trainers bedankt voor hun inzet van het afgelopen jaar.

  Foto's Alida Bosma

 • Lees meer >
 • Jeugd Vissie Vissie start seizoen bij Forellenkwekerij H2O


  IMG 7388vis

  HATTEMERBROEK - Vissie Vissie is een zeer actieve visvereniging uit Hattem e.o. die zich extra inzet voor de jeugd. Dit jaar is de vereniging gefuseerd met visvereniging O&O uit Wezep. Vanmorgen waren de jeugdleden te vinden bij Forellenkwekerij H2O voor een wedstrijd. Onder begeleiding van Luca Hartgerink en Barry Van Diepen waren de vangsten super gegarandeerd voor alle kids, waarna er natuurlijk afgesloten werd met een lekker patatje voor de 'Vissiekids'. Een geslaagde start van het seizoen.

  Foto's Alida Bosma

 • Lees meer >
 • OWIOS sluit seizoen af met nederlaag


  OWIOS

  OLDEBROEK - In de laatste competitiewedstrijd tegen Lelystad die zaterdagmiddag op “Bovenmolen”werd gespeeld, het OWIOS met 1-3 verloren.  Voor de Oldebroekers stond niets meer dan de eer op het spel, terwijl Lelystad nog streed voor de derde periode. Voor de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden voor het overlijden van Beerd Stouwdam, afgelopen nieuwjaarsreceptie nog gehuldigd voor 70 jaar lidmaatschap. In het begin van de wedstrijd gebeurde er weinig, het spel werd op het middenveld gespeeld. Langzamerhand kreeg OWIOS een licht overwicht wat in diverse kansen resulteerde terwijl aan de andere kant de snelle linkerspits Delano van de Akker een groot gevaar bleek voor de OWIOS defensie. De eerste kans was voor OWIOS toen gelegenheidsspits Dennis de Boer liggend leek te scoren, doch de bal werd door een Lelystad verdediger van de lijn gehaald.  Een goed schot van Bennie Veldhoen werd door de doelman uit de hoek geranseld en ook drie inzetten achter elkaar eindigden op een Lelystads been.

 • Lees meer >
 • VSCO'61 verliest laatste competitiewedstrijd


  VSCO

  OOSTERWOLDE - Een weinig inspirerend VSCO’61 verliest de uitwedstrijd met 2-0 van VVOP. In een wedstrijd waar niets meer op het spel stond, liet VSCO’61 het deze middag afweten. Al binnen een minuut had VSCO’61 achter kunnen staan, maar de inzet van Jos van Milligen werd geblokt en het schot van Mathijs van Dusschoten werd net voldoende getoucheerd zodat deze over de lat verdween.  VSCO’61 kreeg hierna een kans via Jan van ’t Oever die in plaats van zelf te schieten Roel Wolff probeerde te bereiken wat mislukte.

 • Lees meer >
 • Winterjas kan in de kast


  DSC04518s

  OLDEBROEK – Gezelligheid troef tijdens het schaapscheerdersfeest bij Boerderijmuseum ‘de Bovenstreek’. Alle schapen zijn van hun winterjas ‘bevrijd’; de wol kan gebruikt worden door de boerin om ermee te spinnen. Kees Pruim voorzag het ontdoen van de dikke winterjas van deskundig commentaar. De bezoekers konden genieten van het op ouderwetse wijze knippen van de wol maar ook werd machinaal geschoren. Kinderen vinden het prachtig dat ze een schaap mogen aaien met en zonder jas aan.

  Foto's Jack Aalderink

 • Lees meer >

Alle berichten vind je op Locourant.nl.