Locourant

Klik op de bericht titel om het hele bericht op Locourant.nl te lezen

 • Geldersch Landschap & Kasteelen lanceert 'De Geldersche Kasteelenroute'


  REGIO  - De heer Peter van den Tweel, directeur bestuurder Geldersch Landschap & Kasteelen, heeft een bijzondere fietsroute geopend van 339 kilometer door de provincie Gelderland. Deze fietsroute heeft als thema de kastelen in Gelderland en de rijke historie van de provincie waarover zij vertellen. 

  Fietsknooppunten 
  De route is opgebouwd uit het fietsknooppunten systeem, gecombineerd met afstapmomenten bij historische plaatsen en bij lokale ondernemers. Fietsers komen behalve langs de historische kastelen ook door natuurgebieden en langs lokale horecabedrijven die streekproducten aanbieden. 

 • Lees meer >
 • Hayo Boerema geeft orgelconcert in Elburg


  grote kerk

  ELBURG - Op woensdag 25 juli geeft Hayo Boerema een orgelconcert op het prachtige orgel van de Grote kerk te Elburg. Op het programma staan werken van J.S.Bach, Jan Pieterszoon Sweelinck en de concertgever eindigt met een improvisatie. Hayo Boerema is organist van Sint Laurenskerk te Rotterdam waar het grootste kerkorgel van Nederland staat. Hij maakte vele Cd’s en won vele prijzen. Tevens is hij verbonden als leraar aan het Rotterdams Conservatorium.

  De aanvang is 20.00 uur en de toegang voor volwassenen 6 euro en kinderen hebben vrije toegang. De serie wordt 1 augustus vervolgd door Wim Magré.

 • Lees meer >
 • Boven- en Buitenkerk ontvangen belangstellenden weer met open deuren


  Bovenkerk

  KAMPEN - Nu de temperaturen oplopen tot tropische waarden zijn de Boven- en Buitenkerk heerlijke koele plekken om te genieten van kunst en architectuur. Ieder jaar zorgen tientallen vrijwilligers er voor dat de Bovenkerk vanaf het voorjaar en de Buitenkerk vanaf eind juni bijna dagelijks geopend zijn om belangstellenden te laten genieten van de fraaie kerkarchitectuur, maar ook van kunst en cultuur. Niet alleen toeristen passeren de grote kerkdeuren. De ervaring leert dat ook Kampenaren vaak de kans waarnemen om deze fraaie middeleeuwse topmonumenten te bezichtigen. Beide kerkgebouwen bieden dan ook meer dan alleen maar een fraai interieur. Zo is dit jaar in de kooromgang van de Bovenkerk werk te bewonderen van de Kamper kunstenaar Henri Vogel; met als hoogtepunt het enorme schilderij onder de titel ‘Dissolving Vieuws, dat hij vorig jaar september in het koor vervaardigde. In de Buitenkerk is, zoals ieder jaar, een kleine expositie ingericht met materiaal uit het parochiearchief. Dit jaar worden vooral voorwerpen getoond, die te maken hebben met de Dienst van de Tafel.

 • Lees meer >
 • Familie Van Wijhe wint TV met WK actie


  DSCF1009

  OLDEBROEK - Tijdens de duur van het WK voetbal in Rusland maakten de klanten bij Boni Oldebroek kams op het winnen van een TV. De familie Van Wijhe mocht zich uiteindelijk de gelukkige winnaar noemen. . De familie wordt veel kijkplezier toegewenst  door Firma van 't Hul uit Oosterwolde en Boni Oldebroek.

 • Lees meer >
 • Pop-Up Restaurant Hap Fontes brengt €3550,- op voor de voedselbank


  Sfeer Hap Fontes 2018

  ELBURG/OLDEBROEK - Van 12 t/m 14 juli werd de tweede editie van Hap Fontes georganiseerd, het pop-up restaurant met als goede doel de Voedselbank Elburg/Oldebroek.  Opnieuw met groot succes. Daarbij weerd dit jaar, naast opnieuw volledig volgeboekt te zijn, een schepje erbovenop gedaan door een officiële opening van het restaurant te organiseren. Bij de feestelijke opening waren Eppo Bruins, Tweede Kamerlid van de ChristenUnie, en Henk de Groot, voorzitter van Voedselbank Elburg-Oldebroek, aanwezig om kort iets te delen over armoede en hoe belangrijk het is dat wij als samenleving naar elkaar omzien.  Met een bezoekersaantal van meer dan 200, werd dit jaar de opbrengst van vorig jaar zelfs overtroffen! Een fantastisch bedrag van €3550.- is opgehaald voor de Voedselbank Elburg-Oldebroek.

 • Lees meer >

Alle berichten vind je op Locourant.nl.