Locourant

Klik op de bericht titel om het hele bericht op Locourant.nl te lezen

 • Tweede plaats voor Arnold van de Streek bij de Maxi Promo Veluwse Run Bike Run


  arnold

  OLDEBROEK – De Oldebroeker Arnold van de Streek is tweede geworden bij de eerste wedstrijd in de Maxi Promo Veluwse Run Bike Run in Harderwijk. Dat betekende 2.5 kilometer lopen, 12 kilometer mountainbiken en 2.5 kilometer lopen. Arnold liep en fietste zijn eigen tempo en werd tweede. Na afloop gaf hij aan dat het wel “glijen en glibberen” was in Harderwijk. Jasper Schouten uit Dronten werd 1e. De wielrenner van het Allinq Krush IJsselstreek Cycling Team nam direct vanaf het begin de leiding in de wedstrijd. Harderwijker Sten Oostland werd derde.

 • Lees meer >
 • Wolter Noordman komt met nieuw boek 'Schuilplaats de Veluwe’


  schuil

  HEERDE - Op 26 november verschijnt het boek ‘Schuilplaats de Veluwe’, geschreven door Wolter Noordman uit Heerde. Het is zijn zesde boek dat handelt over de Tweede Wereldoorlog. Daarnaast heeft hij medewerking verleent aan het in Engeland verschenen boek; ‘From Dehli to Arnhem’ handelend over de inzet van het 151/156 Bataljon tijden de operatie Market Garden. In zijn nieuw boek komen onderduikverhalen van geallieerde militairen aan de orde, die in de periode 1942 tot 1945 aan gevangenneming door de Duitsers weten te ontkomen.

 • Lees meer >
 • Sjoeltoernooi Ons Vermaak


  IMG 2780

  OLDEBROEK - Op zaterdag 19 oktober organiseerde Sjoelvereniging Ons Vermaak uit Oldebroek haar jaarlijkse sjoeltoernooi in het buurtgebouw van Oostendorp. Het was een mooie sportieve gezellige dag met een ruime belangstelling. 55 sjoelers uit allerlei windstreken van Genemuiden tot Tiel gingen de strijd aan met elkaar, ieder in zijn of haar klasse.. Na de verloting met prachtige prijzen werden rond 17:15 uur de winnaars bekend gemaakt.

  Foto's André ter Velde

 • Lees meer >
 • De Wereldweide groeit


  School ww

  WEZEP - Donderdagavond 17 oktober zijn veel ouders, teamleden van de Wereldweide en collega's van kinderopvang de Wereldkinderen bij de commissievergadering van de gemeenteraad in Oldebroek geweest. Berend Redder van stichting Proo en Eric Kamperman van het Leger des Heils, hebben ingesproken. Het beoogd effect is een adequate huisvesting van deze basisschool en het behoud van openbaar onderwijs in Oldebroek. Bovendien zal dan ook  een ruimte in het gebouw voor de Klinker en het Leger des Heils kunnen worden gerealiseerd.

 • Lees meer >
 • Uitslagen Heuvelruiters


  heu1

  WEZEP - Olivia Braaksma was afgelopen weekend in Brummen te vinden. Met haar pony SarA Fortuna wist zij in de klasse M/DE de 2e prijs te winnen en in de klasse Z/DE de 3e prijs. Yasmin Westerink kwam dinsdag met haar pony Cappuccino Royale G uit in de klasse Z2/DE in Exloo. De combinatie wist beide proeven te winnen met 64,5% en 63,5%.

 • Lees meer >

Alle berichten vind je op Locourant.nl.