Bron: gemeente Oldebroek

Bron: gemeente Oldebroek

OLDEBROEK - Wat is belangrijker bij een nieuwe burgemeester? Ambitie of ervaring? Moet hij grenzen bewaken of juist opzoeken? Om de ideale kandidaat te vinden, roept de gemeente Oldebroek op een bijzondere manier de hulp in van haar inwoners. Via tien stellingen kunnen Oldebroekers aangeven wat zij goede eigenschappen vinden van een burgemeester.

Waar moet een nieuwe burgemeester volgens jou aan voldoen? Welke eigenschappen vind je belangrijk? Tot woensdag 23 januari kunnen inwoners van de gemeente Oldebroek op een speciale website hun mening geven over de aanstaande burgemeester. Met tien stellingen en één open vraag hoopt de gemeenteraad zelf meer inzicht te krijgen in wat de bevolking wil.

Behoudend of vooruitstrevend?

Vind je het bijvoorbeeld belangrijker dat de nieuwe burgemeester daadkrachtig en snel is of toch liever wijs en bedachtzaam? En bij dreigend gevaar moet de ideale kandidaat dan met elkaar om de tafel of heb je liever dat er hard wordt opgetreden? Moet de burgemeester behoudend of vooruitstrevend zijn? En een enthousiaste vernieuwer of een stabiele factor?

De gemeente Oldebroek zoekt een nieuwe burgemeester nadat Adriaan Hoogendoorn vorig jaar vertrok naar de gemeente Midden-Groningen. Tot die tijd is Janneke Snijder-Hazelhoff waarnemend burgemeester.

Zie ook:

Deel dit artikel