Lead Image 1:
Lead image TXT 1: . Foto: Stefan Verkerk / gemeente Oldebroek
Foto: Stefan Verkerk / gemeente Oldebroek

Foto: Stefan Verkerk / gemeente Oldebroek

OLDEBROEK - De gemeente Oldebroek wil samen met boeren gaan optrekken in de discussie over de stikstofuitstoot. De gemeenteraad stemde daarvoor donderdagavond unaniem in met de motie 'Oldebroek voor de boeren'.

De gemeenteraad zegt zich zorgen te maken over de gevolgen van de stikstofwetgeving voor de agrarische sector en het buitengebied. De overmatige focus op de boerensector om de stikstofuitstoot tegen te gaan, is volgens de raad 'onbegrijpelijk en onaanvaardbaar'.

Lelystad Airport

Ook vindt de raad het 'onbespreekbaar' dat agrarische ondernemers gedwongen worden om te stoppen of te verplaatsen als gevolg van de stikstofproblematiek.

Tekst gaat verder onder de foto.

'De plannen van de regering voor Lelystad Airport maken het extra wrang. De nieuwe laagvliegroutes gaan namelijk over het buitengebied van de gemeente Oldebroek en zorgen voor extra stikstofuitstoot.'

Signaal

In de motie roept de raad het college op om dit signaal over te brengen naar de Gedeputeerde Staten van Gelderland, de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en de minister van Infrastructuur en Waterstaat.

Burgemeester Tanja Haseloop-Amsing heeft toegezegd hiervoor te gaan zorgen.

Deel dit artikel