Rechtbanktekening van verdachte Tonnie E. Foto: Nicole van den Hout

Rechtbanktekening van verdachte Tonnie E. Foto: Nicole van den Hout

ARNHEM - Tonnie E. uit Ede, die zijn vriendin Shelley doodde, is door de rechtbank in Arnhem veroordeeld tot 10 jaar cel en tbs met dwangverpleging.

Ook moet hij ruim 55.000 euro schadevergoeding betalen aan de nabestaanden. Volgens de rechtbank is tbs met dwangverpleging nodig omdat er risico is op herhaling. Door zijn psychische stoornissen vormt de man een gevaar voor anderen, zo vindt de rechtbank.

De 24-jarige E. doodde Shelley vorig jaar juni in haar appartement in Ede door haar zesmaal met haar hoofd tegen de muur te slaan en haar zo’n vijftig keer met meerdere messen te steken. Daarvoor hadden ze urenlang ruzie.

Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.

[video:7320368]

'Waas en razernij'

Tonnie E. en de 22-jarige Shelley woonden pas enkele weken samen. E. verklaarde eerder op zitting dat ruzies binnen de relatie de aanleiding waren om Shelley om het leven te brengen. Hij zei toen: "Het is gewoon in een waas, in razernij gebeurd."

Volgens de rechtbank beroofde de man zijn vriendin opzettelijk van het leven. Dat gebeurde in een kleine ruimte, waar zij zich lastig kon verdedigen. De rechtbank gaat ervan uit dat haar laatste momenten zeer angstig moeten zijn geweest.

De straf die is opgelegd is hetzelfde als de straf die werd geëist door het Openbaar Ministerie. De schadevergoeding valt wat lager ui. Het OM had 65.000 euro geëist.

Zie ook:

Deel dit artikel