Wilfried Bony op het trainingsveld van NEC. Foto: Omroep Gelderland

Wilfried Bony op het trainingsveld van NEC. Foto: Omroep Gelderland

NIJMEGEN - Wilfried Bony stond dinsdag voor de eerste keer op het trainingsveld van NEC. De oud-spits van Vitesse traint de komende dagen mee met de Nijmegenaren.

De eerste beelden van Bony bij NEC:

[video:7538451]

De 33-jarige Ivoriaan hoopt een contract af te dwingen bij NEC. De Nijmeegse club zelf wil voorlopig nergens op reageren. Bony werkte bij Vitesse samen met Ted van Leeuwen en Fred Rutten, tegenwoordig respectievelijk technisch directeur en commissaris bij NEC.

Spandoeken tegen komst Bony

De mogelijke komst van Bony valt niet bij alle supporters in goede aarde. De fanatieke aanhang heeft spandoeken opgehangen bij De Goffert onder meer de tekst ‘Bony nooit in onze driekleur’.

Sfeergroep Legio Noviomagum heeft een statement op de website geplaatst, waarbij de berichten over het aantrekken van Bony als ‘erg verontrustend’ worden genoemd. De 33-jarige spits maakte zo’n tien jaar geleden furore bij aartsrivaal Vitesse. De bedoeling is dat hij binnenkort gaat meetrainen in Nijmegen.

Zie ook: NEC wil Wilfried Bony naar De Goffert halen

De fanatieke supporters van NEC maken een vergelijking met het vertrek van ‘kind van de club’ Navarone Foor naar Vitesse. ‘Iedereen walgde terecht van zijn actie. Zo ook walgen wij van het idee van Wilfried Bony in onze heilige driekleur’, klinkt het.

De spandoeken:

[tweet:https://twitter.com/ESPNnl/status/1485905972757352453]

De fans herinneren zich een doelpunt van Bony namens Vitesse tegen NEC, dat hij vierde met een gebaar dat hij zijn keel doorsneed. Ook liet de Ivoriaan in aanloop naar de laatste derby in oktober weten dat hij nog altijd een Vitessenaar is.

‘Een speler die zich in het verleden zo geprofileerd heeft, zal geen ondersteuning van ons krijgen. Wij kunnen ons niet identificeren met spelers als deze in ons shirt’, aldus de supporters. ‘Wij zullen Bony nooit accepteren in het heilige rood groen zwart.’

Zie ook: Zes spraakmakende voetballers die ook voor Vitesse én NEC speelden

Deel dit artikel