Bony na zijn eerste training bij NEC. Foto: Omroep Gelderland

Bony na zijn eerste training bij NEC. Foto: Omroep Gelderland

NIJMEGEN - Trainer Rogier Meijer ziet in Wilfried Bony een welkome versterking voor NEC. De Ivoriaanse spits trainde dinsdag voor het eerst mee in Nijmegen en maakte een goede indruk. Al staat niet iedereen in Nijmegen te springen om zijn komst.

Bony, die naam maakte bij aartsrivaal Vitesse, deed dinsdag mee met de groepstraining van NEC. Vooraf had Meijer een kort gesprek met de transfervrije spits. “Hij kwam heel gedreven over en was goed voorbereid. Hij had wedstrijd tegen Feyenoord gezien en weet hoe we spelen”, zegt hij. “Hij maakte een heel rustige indruk, maar zo ken ik Wilfried ook.”

Zie ook: Bony traint voor eerst mee met NEC, boze fans hangen spandoeken op

Ook de spelers van NEC zijn blij met de aanwezigheid van de 33-jarige aanvaller. “We hebben veel jonge spelers, die kunnen nog heel veel van hem leren”, zegt Meijer na afloop van de training.

De komende dagen blijft Bony meetrainen in Nijmegen. “We zullen moeten kijken hoe fit hij is. Je kunt hem natuurlijk niet meteen tijdens de eerste training opblazen. We hebben wel wat testen gedaan en hij ziet er fit uit.”

‘Bony wil in Nederland afsluiten’

Volgens de trainer wil Bony nog graag voetballen en in Nederland afsluiten. “Hij heeft een geweldige carrière gehad, daar hebben we veel respect voor.”

[image:7490402]

Dat hij eerder voor de aartsrivaal uit Arnhem in actie kwam, vindt Meijer geen probleem. Fanatieke aanhangers van NEC verzetten zich tegen de komst van Bony en hingen spandoeken op bij het stadion. “Ik snap de emoties bij sommige supporters, maar kom op: we zijn wel 9 jaar verder. En zo gaat het nou eenmaal in het voetbal.” Als voorbeeld noemt hij de transfer van Steven Berghuis van Feyenoord naar Ajax afgelopen zomer.

En dat Bony in Nijmegen is geland, komt niet helemaal uit de lucht vallen. “De connectie is natuurlijk aanwezig. Fred Rutten (raad van commissarissen, red.) en Ted van Leeuwen (technisch directeur, red.) hebben met hem gewerkt bij Vitesse. Ook wat mij betreft is hij welkom. We gaan de komende tijd kijken of hij daar ook open voor staat.”

De eerste beelden van Bony op het trainingsveld:

[video:7538451]

Zie ook: Zes spraakmakende voetballers die ook voor Vitesse én NEC speelden

Deel dit artikel