Win jij ook een keer de loterij?. Foto: ANP

Win jij ook een keer de loterij?. Foto: ANP

HEERDE - Een rondreis over de wereld maken, een huis kopen of toch een luxe bolide aanschaffen: het zijn de standaard antwoorden op de vraag wat je met een miljoenenprijs uit de loterij zou doen. Een loterijspeler uit Heerde won 5 miljoen euro en wij vroegen op Facebook wat jullie met dat geld zouden doen.

Voor Caroline was het wel duidelijk. De wereldreis komt er sowieso van dat geld, maar die wordt dan wel uitgevoerd op nieuwe schoenen, zo zegt ze op onze Facebook-pagina. "Ik zou alle Nike Air Max-schoenen in mijn maat opkopen."

Heidi wil graag iets doen van haar geld. Een wereldreis hoeft niet, maar dichter bij huis kan het zeker ook leuk zijn, denkt ze. "Een week naar de Efteling".
En Herman? Die denkt helemaal creatief. "Ik laat Jannes een dagje optreden op mijn privéterras."

Iets minder groots

Maar er zijn ook mensen die genoegen nemen met iets minder. Peter is bescheiden: "Ik koop een frikandel speciaal met ketchup", merkt hij op. Jan zegt een groot ijsje te kopen en Carola wil graag anderen laten meegenieten van haar prijs. "Ik koop een taart om het te vieren."

Jaloers?

Natuurlijk worden er ook altijd mensen jaloers, wanneer iemand anders veel geld heeft en dat ook kan laten zien. En dat lijkt Nick wel wat. Hij wil van zijn gewonnen centen graag een spandoek laten ophangen op zijn balkon. Daarop zet hij de tekst: 'werkze!'.

En Melvin, die is ook heel jaloers. Hij vraagt zich dan ook af of iemand hem in contact kan brengen met de gelukkige winnaar. "Ik zoek nog een penvriend."

Deel dit artikel