wijkfeest de akkers. Foto: Loco Media Groep

wijkfeest de akkers. Foto: Loco Media Groep

WEZEP - WEZEP- Ruim 500 huishoudens in 15 woonstraten in Wezep-West vormen samen de woonwijk “de Akkers”. Samen met de gemeente Oldebroek hebben een paar enthousiaste bewoners ondertussen een aantal jaren geleden een traject opgestart om de leefbaarheid in de wijk en onderlinge verbinding tussen de wijkbewoners te vergroten.

Wijkfeest voor alle inwoners van de wijk de Akkers

Het idee om een wijkfeest te gaan organiseren op het grote grasveld in de wijk aan de Maisakker in Wezep is ontstaan vanuit een aanbod /uitdaging van de gemeente Oldebroek eind van het jaar 2021 in een oproep naar alle wijkorganisaties in onze gemeente.

Beginnend wijkorganisatie “De Akkers” wil graag de contacten in de wijk uitbreiden. Met elkaar in gesprek, elkaar ontmoeten en ophalen wat wijkbewoners belangrijk vinden. En hoe kan je dat dan het beste doen ? Onder het genot van een hapje en drankje, wat muziek erbij…en natuurlijk mooi weer.

Er was een ijscokar, een springkussen een bootcamp en de kinderen konden zich laten schminken. Verder werd een puzzeltocht door de Akkers en een kleurwedstijd georganiseerd. Het geheel werd opgeluisterd door muziek van de Eendracht en Mulderssingers. Tussen de middag waren er pannenkoeken voor iedereen. Die pannenkoeken is een oude traditie van vroeger toen Wijk-U het jaarlijks wijkfeest nog in de wijk de Akkers hield.

Nieuwe wijkraad

Onlangs hebben mede wijkbewoners Fred Westerman, Mike Kok, Bas van Doorn Wilma Rietberg en Ronald Gerard na overleg met een klankbordgroep van bewoners uit de Akkers, de knoop doorgehakt over de uiteindelijke organisatievorm van de wijkorganisatie de Akkers. Ze hebben het eenvoudig en behapbaar gehouden en besloten een wijkraad te vormen. Vergelijkbaar met de wijze zoals momenteel door buurtbewoners in Wezep-Noord is georganiseerd.

´We werken nu al een tijdje samen en zijn tot de conclusie gekomen dat het van belang is dat er een enthousiaste groep (wijkraad) als 1e aanspreekpunt blijft bestaan maar dat de kracht en verbinding ook vooral in elke eigen Akker (woonstraat) moet blijven en dat kan per straat dus ook verschillen´, vertelt Ronald Gerard.

Afgelopen periode zijn we namens de wijk het aanspreekpunt geweest voor de gemeente Oldebroek. De samenwerking met wijkcontact-ambtenaar Peter Zoombelt is erg goed en dat is ook belangrijk. Als wijkraad zijn we momenteel o.a. betrokken bij de ontwikkelingen en verbeteringen in de wijk op het gebied van speelplekken voor de jeugd en verbeteringen in het openbaar groen.

Tijdens het wijkfeest vandaag stond er een wensboom op het grasveld. De wijkraad hoopt hier vooral informatie op te halen bij de buurtbewoners zelf. Wat is hun wens/idee voor het vergroten van de leefbaarheid in de wijk de Akkers?

Deel dit artikel