OWIOS. Foto: Loco Media Groep

OWIOS. Foto: Loco Media Groep

OLDEBROEK - Tegen het laag geklasseerde AVW '66 verzekerde OWIOS zich van nog een jaar 2e klasse. OWIOS won met 2-0 van AVW '66, maar deze score had veel hoger kunnen uitvallen. Aan het begin met van de 2e helft verdubbelde OWIOS de score naar 2-0 en na de rode kaart voor AVW '66 was de wedstrijd gespeeld.

Op het prachtig aangeklede hoofdveld van OWIOS was het goed toeven voor de aanwezige toeschouwers. De mat lag er fantastisch bij na de interlands van Oranje O14 afgelopen week. AVW '66 miste 5 basisspelers en de 2-0 overwinning van OWIOS was een magere afspiegeling van het aantal kansen

AVW '66 wilde wel, maar kon geen vuist maken. In de eerste helft raakte OWIOS al 2 keer het aluminium door Hendrik Uitslag en Marco Hoogland. Robin Hop stond in de weg bij het schot van Cornell Balk. Cornell Balk had de uitgelezen kans om OWIOS op voorsprong te zetten door een mooie steekpass van Uitslag, maar de voeten van keeper Smulder stonden een doelpunt in de weg. Vlak voor rust kwam OWIOS op de verdiende voorsprong. Robin Hop stapte het middenveld in en passte strak op Hendrik Uitslag en met een individuele actie draaide hij zich vrij en schoot de bal fantastisch in de kruising. In blessuretijd had AVW '66 de beste kans. Robin van Otegem schoot schuin hard in en Ponstein pareerde de bal, maar de rebound werd zonder al te veel overtuiging naast gekopt door JO19-speler Ali Shewar.

In de 2e helft viel Corné Hamelink in voor Erik van Haagen. Binnen een minuut liet hij zich al gelden. Hendrik Uitslag testte de kwaliteiten van keeper Joep Smulders en in de rebound frommelde Hamelink de bal binnen. Een minuut later was de wedstrijd van alle spanning ontdaan. Een overtreding op het middenveld door Robin van Otegem werd door scheidsrechter Van de Brug zwaar gestraft met een rode kaart. Daarna was de wedstrijd van het laatste restje spanning ontdaan. In het restant van de 2e helft verzuimde OWIOS om een grote overwinning neer te zetten door de kansen niet af te maken. Vaak waren de grote voeten van keeper Joep Smulders een sta-in-de-weg. OWIOS hoefde niet zo nodig en na 90 minuten eindigde de wedstrijd in een 2-0 overwinning. Door deze overwinning heeft OWIOS met nog 3 wedstrijden te gaan zich veilig gespeeld en kan de laatste 3 wedstrijden zonder druk spelen.

As. zaterdag speelt OWIOS om 14.30 uur in Dronten tegen ASV Dronten.

Opstelling: Ponstein, Boer (60. A. Hoogland), M. Hoogland, Hop, Boon, Bastiaan, Van ’t Hul (83. Stouwdam), Eleveld, Van Haagen (46. Hamelink), Uitslag, Balk

Scoreverloop:

’42 – 1-0 Hendrik Uitslag

’46 – 2-0 Corné Hamelink

’47 – rode kaart Robin van Otegem

Deel dit artikel