20220516 104231. Foto: Loco Media Groep

20220516 104231. Foto: Loco Media Groep

WEZEP - 'Muziek luisteren, muziek maken en zingen met kinderen vinden ze op KIndcentrum De Schaapskooi heel belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. 'Het verbindt kinderen met anderen, kan ze helpen hun concentratie te verhogen en het leert je dingen beter te onthouden. En bovenal: Muziek kan ontzettend veel plezier in je leven geven'.

Daarom hebben ze er op Kindcentrum De Schaapskooi in Wezep voor gekozen om juf Cindy uit te nodigen om enkele lessen keyboardspelen te geven aan de groepen 4 t/m 8 Zo maken kinderen kennis met toetsinstrumenten die ze zelf niet op school hebben. Deze week startte Cindy met keyboardlessen in de naast de school gelegen Vredeskerk.

Leerkrachten zelf werken daarnaast o.a. met de handzame muziekmethode Eigenwijs-digitaal. Een vakleerkracht muziek komt ook enkele lessen muziek verzorgen per jaar en regelmatig laat dus de MEC Muziekschool kinderen kennismaken met allerlei instrumenten.

De djembe, ukelele, het klokkenspel en de gitaar zijn in het verleden al aan de orde geweest vandaag dus aandacht voor het keyboard.

'Wie weet worden er kinderen zo enthousiast en willen ze ook graag buiten school op bijvoorbeeld piano, orgel of keyboardles. Bezig zijn met muziek, verrijkt je leven'. laat het kindcentrum weten..

Deel dit artikel