opwekking. Foto: Loco Media Groep

opwekking. Foto: Loco Media Groep

BIDDINGHUIZEN - Tussen de 60.000 en 65.000 mensen hebben dit Pinksterweekend het christelijke evenement Opwekking in Biddinghuizen bezocht. Voorafgaand aan het festival rekende de organisatie nog op zo'n 45.000 à 50.000 bezoekers.

Het traditionele hoogtepunt van het weekend, de sing-in, trok volgens de organisatie ongeveer 45.000 mensen. Deze werd dit jaar begeleid door de YOUTH.Opwekking-band, de muziekgroep van de jongerenbeweging van Opwekking.

DankbaarheidAlgemeen directeur Ruben Flach van Opwekking zegt dankbaar te zijn voor alle aanwezigen die de moeite namen naar Biddinghuizen te komen. "Voor ontmoeting, eenheid en onderlinge verbondenheid met zoveel christenen samen, een beetje het festival-gevoel."

De Pinksterconferentie werd vanwege de coronamaatregelen voor het eerst sinds twee jaar georganiseerd. Vrijdag, voor aanvang van het festival, stonden kampeerders dan ook enthousiast voor de poort te wachten. Een aantal van hen moest zondagnacht afrekenen met wateroverlast. Twee kampeervelden en het parkeerterrein liepen onder water door de regenval.

Deel dit artikel