Eén van de hoofdstraten in Leticia. Foto: Google

Eén van de hoofdstraten in Leticia. Foto: Google

ECK EN WIEL - Bij de Betuwse Jeugdkampen is er grote verslagenheid over de dood van kampleider Manon . "We zijn totaal overvallen door het nieuws, het is zo onwerkelijk. Iedereen is er kapot van", zegt bestuurder Wilma van Doorn. De 27-jarige Manon uit Eck en Wiel kwam woensdag om het leven bij een schietpartij in een restaurant in het zuiden van Colombia.

Betuwse Jeugdkampen organiseert al sinds 1959 zomerkampen voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 14 jaar. Manon was al jaren vrijwilliger en zou in juli als begeleider met een groep naar een kampeerterrein in Overasselt gaan. Voor zover bekend was ze met haar vriend meerdere weken op vakantie in Colombia. Na thuiskomst zou ze doorgaan naar het jeugdkamp.

'Je weet niet wat je moet zeggen'

"Ik had woensdag nog contact met haar over het kamp", vertelt Van Doorn. "Donderdag kregen we te horen wat er was gebeurd. Dan weet je niet wat je moet zeggen of doen. De groep die het kamp begeleidt, komt vanavond bij elkaar en dan gaan we bespreken wat we gaan doen. We vinden het in ieder geval heel belangrijk dat ze wordt herinnerd om wie ze was."

'Eén uit duizenden'

"Manon was echt heel spontaan en sociaal. Ze had een grote vriendengroep en stond midden in het leven. Haar betrokkenheid was enorm. Ze was er echt één uit duizenden", typeert Van Doorn haar collega bij het jeugdkamp.

Manon voetbalde een aantal jaar bij MEC, de combinatieclub van Maurik en Eck en Wiel. "Ze voetbalt hier niet meer, maar iedereen bij de club heeft het over haar", zegt een woordvoerder. "Bijna iedereen kent haar en ze is bij iedereen bekend als buitengewoon sociaal en betrokken."

Zie ook:

Deel dit artikel