Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Top 3 abonnementen die je wél moet afsluiten

OLDEBROEK - We horen steeds meer over bezuinigen en minder kopen. Natuurlijk zijn het dure tijden en is het aan te raden om bewust met je uitgaven om te gaan. Maar ook in deze tijden zijn sommige uitgaven gewoon nodig en ook het afsluiten van bepaalde abonnementen is daar een onderdeel van.

Laat je dan ook niet bang maken wanneer jij op het punt staat om een abonnement af te sluiten. Welke abonnementen wel een goed idee zijn? Wij zetten onze top drie op een rijtje!

1. Internet

Met stip op één staat bij ons het internet abonnement! En dan bedoelen we niet een bundel voor op je mobiele telefoon op tablet, maar gewoon thuis een goed en snel werkend WiFi-netwerk. Het belang hiervan wordt steeds groter. Niet alleen om even snel je social media te checken, maar ook zaken als tv kijken en soms zelfs hele dagen werken vinden online plaats! Daarom is goed en snel internet van een betrouwbare leverancier tegenwoordig van levensbelang.

Het is daarom een kostenpost waarvan wij aanraden om niet op te besparen. Wanneer jij goed en snel werkend internet hebt, kun je wellicht je reguliere tv-abonnement opzeggen en dit vervangen door online kijken. Via de sites van alle (commerciële) omroepen of van de NPO kun je alles live of on demand terugkijken. Aan het einde van de rit ben je dan misschien nog wel goedkoper uit, dan met goedkoper internet en wél een tv abonnement.

2. Sport, sport en nog eens sport

Het sportschoolabonnement zit ook vaak in het verdomhoekje, maar dit is niet altijd terecht. Natuurlijk gebruikt niet iedereen zijn abonnement voor de gym veel, maar er zijn tegenwoordig ook andere soorten abonnement waar je wel daadwerkelijk gebruik van kunt maken. Denk hierbij aan de meer flexibele varianten. Er zijn steeds meer abonnementen die zich niet beperken tot één sport of plaats.

Met zo’n abonnement wissel je in een maand eenvoudig yoga af met een lesje boksen. Door de afwisseling maken mensen er volop gebruik van en zijn ze aan het eind van de maand toch vaak in beweging geweest. En dat is dan weer super gezond! Een sportabonnement? Niet opzeggen dus. En het scheelt je later bij het opnieuw afsluiten weer afsluitkosten. De overheid adviseert het ons niets voor niks.

Top 3 abonnementen die je wél moet afsluiten

3. De eetbox

We zien steeds meer maaltijdboxen verschijnen, niet alleen meer de variant die ervoor zorgt dat er binnen no-time iets op tafel staat. Ook de vegan, kinder en glutenvrije variant bestaan tegenwoordig. Het is inmiddels aangetoond dat mensen ook daadwerkelijk gezonder gaan eten wanneer ze volgens een maaltijdboxen hun eten bereiden.

Door dit te combineren met bovenstaande tip van het sportabonnement ben jij binnen no-time de meeste fitte versie van jezelf. Nooit opzeggen dit abonnement dus, maar juist afsluiten. Maar hierbij is dus belangrijk; Ga voor een gezonde variant die jij écht lekker vindt.

Bewust met geld omgaan is altijd een goed idee, maar dit hoeft zeker niet ten koste van alles te gaan. Er zijn abonnementen die ervoor zorgen dat jij beter in je vel zit én wellicht ook nog geld bespaart. Win-win situatie!

ADV

Deel dit artikel