De zoektocht naar de drenkelingen. Foto: Gert-Jan Rekers/RTV Nunspeet

De zoektocht naar de drenkelingen. Foto: Gert-Jan Rekers/RTV Nunspeet

NUNSPEET - Op het Veluwemeer tussen Nunspeet en Biddinghuizen is donderdagmiddag een Duits gezin te water geraakt. Moeder en dochter konden uit het water worden gehaald, maar de vader en een ander kind worden nog vermist. Het lijkt erop dat ze zijn verdronken.

Update: Moeder kanodrama overleden, lichamen vader en kind nog niet gevonden

Het meisje dat is gered, zou in goede gezondheid zijn. Haar moeder is er slecht aan toe. Volgens een woordvoerder van de Kustwacht Nederland is de vrouw gereanimeerd.

Reddingsactie omgezet in bergingsactie

De melding van het incident kwam rond 15.00 uur binnen bij de hulpdiensten, waarna een grote reddingsactie werd opgestart. Daarbij is onder meer een sonarboot en een helikopter ingezet. KNRM Elburg en brandweer Harderwijk hielpen ook mee met zoeken.

Na twee uur zoeken werd de reddingsactie omgezet in een bergingsactie, omdat de hoop dat de twee vermiste gezinsleden nog leven, is vervlogen. De politie is nu aan het zoeken naar de lichamen.

Gezin was aan het kanoën

Het gezin was aan het kanoën op het meer toen het noodlot toesloeg. Wat er precies is gebeurd, is niet bekend. De moeder werd uit het water gehaald bij het eiland De Ral, het meisje werd gevonden op een boei. De kano is teruggevonden nabij het eiland Snip. Beide eilanden liggen midden op het meer.

Kijk naar beelden van de reddingsactie:

Deel dit artikel