ZALK - Op zaterdag 17 september 2022 vindt de jaarlijkse braderie plaats in Zalk. Deze braderie wordt al jaren georganiseerd door Chr. Brassband Excelsior Zalk, altijd op de 3e zaterdag van september.

Er is op deze dag ruimte voor zo’n 180 marktkramen, aangevuld met enkele honderden meters aan grondplekken, in het hart van het kleine en sfeervolle dorp Zalk. Er is van alles te vinden, en door de diversiteit is er voor elk wat wils.

In de afgelopen jaren is er hard gewerkt aan een zorgvuldig entree voor zowel bezoekers als standhouders. De organisatie hanteert een speciaal parkeerbeleid dat gehandhaafd wordt om de doorstroom zoveel mogelijk te bevorderen. Een bezoek aan de braderie kost, wanneer u met de auto komt, €3,50. U betaalt per auto, dus onafhankelijk van het aantal personen. U kunt dan gratis gebruik maken van de diverse parkeervelden. Komt u met de fiets, dan wordt geen entreeprijs gevraagd.

Aanmelden

Op dit moment zijn al meer dan 120 kramen gereserveerd. Aanmelden voor een kraam of grondplek kan nog via https://braderie.excelsiorzalk.nl/.

Organisatie

De organisatie van de markt begint ieder jaar al in januari. Brassband Excelsior uit Zalk begon de braderie jaren geleden om extra inkomsten te genereren. Nooit had men gedacht dat het evenement zou uitgroeien tot de huidige omvang. Was bij aanvang één persoon verantwoordelijk voor de braderie, inmiddels zijn vier mensen maandenlang intensief bezig met de benodigde voorbereiding. De organisatie hoopt dit jaar ook weer op een succesvolle, zonovergoten dag in Zalk.

Deel dit artikel