Fotograaf Ruud Wijnne

Fotograaf Ruud Wijnne

ELBURG - Op zaterdag 20 augustus organiseert de Oldtimer Bromfiets Club Elburg en Omstreken (OBCEO) voor de 10e keer: “Brommers kiek’n in Elburg”. Vanaf 09.30 worden de bromfietsen verwacht aan de Beekstraat te Elburg tegenover De Hema.

De bromfietsrijders krijgen koffie en een plak cake aangeboden. De brommerrijders vertrekken rond 10.30 uur om in de omgeving van Elburg een bepijlde tourrit van ongeveer 85 km te rijden. De brommerrijders verwachten om ongeveer 14.15 uur terug te komen in Elburg en zullen daar hun bromfietsen nog een tijdje showen. Het is altijd weer een bijzonder mooi gezicht om een sliert oude brommers te zien vertrekken. Eenieder met een oldtimer bromfiets mag gratis meedoen. Wel dient men zich ter plekke in te schrijven. De deelnemende bromfietsen zijn te herkennen aan een mooi passend rallyschildje aangeboden door AGJ (auto Gerjan), Café De Molen, BFH Cleaning, en Klompmaker fietsen.

Deelname aan de ritten van de ritten die OBCEO organiseert zijn in principe altijd gratis. Dit jaar echter vraagt de bromfietsclub van iedere deelnemer een vrijwillige bijdrage die geheel naar de Elburgse stichting EBF gaat.

EBF( Elburg Foundation) ondersteunt o.a. mensen in moeilijke privé situaties (zoals o.a. ernstige ziekte) door concrete hulp aan te bieden. E.B.F. heeft ook een grote bijdrage geleverd bij eerste huisvesting Oekraïners Dit doen zij samen met een aantal vrijwilligers geheel kosteloos. Uiteraard kost dit veel geld en de deelnemende rijders willen daar graag een bijdrage aan leveren.

OBCEO organiseert deze dag alweer voor de 10e keer. In 2011 hebben Ruud Groen, Bertus van der Heide en Ruud Wijnne de club opgericht. Dit jaar regelt Hema weer de inschrijfkraam met de koffie. Dat er veel belangstelling voor de club is moge blijken uit de groei van het aantal belangstellenden nu al meer dan 160. De rijders in de club bezitten veelal meerdere bromfietsen van verschillende merken uit het verleden zoals Zündapp, Kreidler, Batavus, NSU, Yamaha , Honda, Mobylette, Sparta e.d. De club is actief in het uitzetten van mooie ritten in de omgeving van Elburg en daarbuiten. Ook neemt ze aan diverse andere oldtimer manifestaties deel en is daarbij een graag geziene gast.

Deel dit artikel