WEZEP - Op zaterdag 30 juli werd de van Limburg van Stirum Band wereldkampioen op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Met 87,63 punten was men niet te achterhalen en men mag zich voor de komende vier jaren Wereldkampioen show in de World Division noemen. Ook werd men beloond met de award voor Best Visual en Best Effect. Een prachtige prestatie voor deze plaatselijke band. Inmiddels heeft dit geleid tot een aantal aanvragen uit Frankrijk om daar te komen spelen. Mede omdat het een uitvoering is van Les Miserable dat betrekking heeft op Frankrijk.

Dankzij een heel goede voorbereiding is dit tot stand gekomen. Vele malen oefenen op de sportparken van Noord Veluwe Boys en Hatto Heim ging hieraan vooraf. Met veel enthousiasme werd gedrild om tot dit resultaat te komen. Zelfs met behulp van een drone werd gekeken hoe gelopen werd.

Het is toch geweldig dat op deze wijze onze mooie gemeente Oldebroek in de kijker werd gezet. Het is een korps met veel jongeren die voor de eerste keer meededen. Wel een moment dat de zenuwen mee gingen spelen. Helaas is de subsidie door de gemeente voor het opleiden van jongeren een aantal jaren geleden verlaagd. Toch wel een minpunt want op deze manier blijven veel jongeren van de straat. Is bij de gemeente geen mogelijkheid om deze prachtige band wat meer te ondersteunen?

De huidige pakken zijn inmiddels versleten en voldoen eigenlijk niet meer. Tot kort voor de show op het WMC moest naald en draad aan te pas komen om de uniformen in fatsoen te houden. En dus moeten er nieuwe pakken komen. Kosten hiervan zijn maar liefst € 80.000,00. Een enorm bedrag voor een vereniging. Men probeert nu door acties geld bij elkaar te brengen om deze pakken te kopen. Maar dat is niet eenvoudig. Daarom roepen wij de bevolking op om zich aan te melden als donateur. Dat kan via de website van de Limburg Stirum Band. U doet toch ook mee om deze band weer aan een volwaardig tenue te helpen? En misschien kan de gemeente Oldebroek ook nog iets doen om dit te realiseren.

Familie Duinkerken

Oma en opa van een bandlid.

Deel dit artikel