'T HARDE - Eindelijk was het Jaap Akster gelukt, de Classic Demo naar ’t Harde te krijgen. Zo’n 90 klassiekers reden vandaag hun rondjes over een prachtig parcours door de landerijen van ’t Harde (Koeweg, Nagelhoudsweg, Huisdijk, Vaarbekerweg).

Foto's André ter Velde

Begonnen werd met de 50/125, gevolgd door de 250/350 en de zijspanklasse. Nadat deze rijders hun diensten hadden gedaan, kwamen de zwaardere machines in beeld, bestaande uit de 400/ 500 en tot slot reden de rijders uit de klasse de 750cc.

Door het extreem warme weer gaven de rijders aan om de rijtijden in te korten. De 1e manche moesten ze nog 15 minuten rijden, maar in de 2e manche werd de rijtijd 10 minuten.

Voorzitter Dick Nanninga van BOT motorsport gaf aan zeer tevreden te zijn over de eerste demo. ‘Een circuit van 4,6 km kom je niet vaak tegen bij een classic ,maar de rijders vonden dit geweldig, ‘laat hij weten. ‘Normaliter hadden er zeker meer deelnemers aan de start gestaan en was meer publiek geweest, maar door de warmte hebben die andere keuzes gemaakt,’ vervolgt hij.

Onder de deelnemers bevonden zich gemeentelijke rijders, maar ook rijders uit andere delen van het land. De demo kende zelfs een internationaal tintje, want ook een aantal coureurs uit Duitsland draaide de gashendel los aan de Koeweg.

Deel dit artikel