ELBURG - Politie, brandweer en ambulance maken bij hun werk gebruik van het C2000 communicatienetwerk. C2000 zorgt ervoor dat hulpverleners snel en betrouwbaar met elkaar en met de 112-meldkamer kunnen communiceren. Dat is belangrijk om tijdig de juiste hulp te verlenen als dat nodig is. In Elburg en omgeving is de dekking van het netwerk op dit moment niet optimaal.

Om deze situatie te verbeteren plaatst de Landelijke Meldkamer Samenwerking (LMS) van de politie namens het ministerie van Justitie en Veiligheid binnenkort in de gemeente Elburg een antennemast voor het landelijk communicatienetwerk C2000.

De mast wordt geplaatst aan de A28 op verzorgingsplaats de Kraaibergen en is kadastraal bekend onder gemeente Doornspijk, sectie F, nummer 943.

De plaatsing van de C2000-zendmast moet voldoen aan verschillende criteria en kan alleen gerealiseerd worden binnen een bepaald zoekgebied. Deze locatie is in nauw overleg en afstemming met Rijkswaterstaat gevonden op bovengenoemde locatie.

Over C2000

Het landelijk netwerk C2000 bestaat uit ongeveer 600 vrijstaande antennemasten en daklocaties en zorgt voor communicatie voor en tussen alle hulpdiensten op de plek waar dringend hulp nodig is. Dat gebeurt al bij het ‘aanrijden’ naar incidenten, die via het noodnummer 112 zijn gemeld. Een goede werking van het communicatienetwerk is cruciaal, het zorgt ervoor dat hulpverleners hun werk goed kunnen doen en het redt levens bij ernstige incidenten.

Er is gelegenheid om aanvullende informatie zoals onder andere de bouwtekeningen in te zien van 23-08-2022 tot 4-10-2022. Alle beschikbare informatie vindt u op www.c2000.nl onder de link “uitbreiding antennemasten”.

Deel dit artikel