WEZEP - Willem van den Beld had vanmorgen een gesprek met Reinard Schreurs over voedsel-, en verzorgingsproducteninzameling OekraïneDe werkgroep zoekt vrijwilligers die op 1, 2 en/of 3 september of meerdere van deze data een paar uurtjes willen assisteren door in één van de winkels informatie uit te delen en geschonken goederen in ontvangst te nemen en te sorteren.

In onze gemeente worden veel Oekraïense vluchtelingen opgevangen en vanuit die groep is gevraagd of er een inzameling georganiseerd kan worden. Recent is er daarom vanuit de gezamenlijke kerken in Wezep en Hattemerbroek een werkgroep opgericht. Die heeft onderzocht hoe in Wezep een gezamenlijke inzameling voor Oekraïne georganiseerd kan worden.Dat heeft geresulteerd in een concreet plan: op donderdag 1, vrijdag 2 en zaterdag 3 september worden in alle supermarkten in Wezep goederen aangeboden die gekocht kunnen worden door degenen die dan hun boodschappen doen.

De Aldi, Boni, Lidl en Plus werken graag mee aan deze actie zodat het een actie is in en van heel Wezep en Hattemerbroek. De week erna worden de ingezamelde goederen via een reeds vaak gebruikte transportroute naar Oekraïne getransporteerd.

Deel dit artikel