ELBURG - Vanmorgen was wethouder Henk Wessel aanwezig op basisschool de Borchstee voor de kick off van de E-waste Race. Tien deelnemende teams gaan vier weken lang de strijd aan met elektronisch afval (ook wel e-waste). De kinderen zamelen klein elektronisch afval in zodat deze hergebruikt of gerecycled kunnen worden. Zo leveren ze een prachtige bijdrage aan de circulaire economie!

Woont u in de buurt van de deelnemende school, dan kunt u tussen 5 september en 29 september gemakkelijk en gratis uw elektronisch afval thuis laten ophalen. Dit doet u door uw elektronisch afval online aan te bieden op de website: www.ewasterace.nl. Elektronisch afval zijn kapotte of oude apparaten met een stekker eraan of een plek voor een batterij. Denk hierbij aan een oud toetsenbord, kapotte waterkoker, defect mobieltje maar ook aan oude of kapotte kabels en adapters. Inktcartridges, losse batterijen en losse accu’s vallen niet onder e-waste en mogen dus niet worden ingeleverd. U kunt helpen!

Wanneer u uw klein elektronisch afval apart inlevert, zorgt u ervoor dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen en er minder grondstoffen uit de aarde hoeven te worden gehaald. De E-waste Race maakt het u gemakkelijk doordat leerlingen het afval bij u thuis komen ophalen. De kinderen krijgen punten voor het ingezamelde e-waste en de school met de meeste punten wint een geheel verzorgd schoolreisje. Dus biedt uw kapotte of oude elektronische apparaten online aan! Als dank voor uw bijdrage in de strijd tegen e-waste ontvangt u kortingscodes voor mooie duurzame producten. Hieronder vallen de horloges van Circular Clockworks, de koptelefoons van Gerrard Street, sieraden van NOWA en de producten van Build Your Own Robot (BYOR).

De scholen die meedoen zijn CNS de Hoef en de Korenbloem uit Putten, de Rank en de Nassauschool uit Oldebroek, de Borchstee uit Elburg, de Ontdekking en de Prinses Beatrix uit Nunspeet en Vrijeschool Valentijn uit Harderwijk. De E-waste Race Noord-Veluwe is mogelijk gemaakt door de gemeenten Ermelo, Putten, Harderwijk, Elburg, Nunspeet en Oldebroek én Weee Nederland en WeCycle.

Deel dit artikel