Een brand bij een verdeelstation in Flevoland veroorzaakt de storing. © Pexels - Pixabay

Een brand bij een verdeelstation in Flevoland veroorzaakt de storing. © Pexels - Pixabay

ELBURG - Uit diverse plekken op de Veluwe komen meldingen van stroomstoringen. Onder andere uit Harderwijk, Ermelo en Elburg. De oorzaak is waarschijnlijk een brand bij een hoogspanningskabel en een verdeelstation in Dronten.

Volgens de Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland is de stroomstoring vooral in Flevoland, maar het heeft ook effect op onze provincie. Er is daarom uit voorzorg opgeschaald qua inzet van de hulpdiensten.

Door de problemen in Flevoland zijn ook een aantal bruggen die Gelderland met Flevoland bedient niet meer te bedienen. Daardoor lopen ook de toegangswegen naar Gelderland bij Harderwijk ken Elburg vast. De politie heeft opgeroepen om heel Oostelijk Flevoland te vermijden omdat daar de hoogspanningskabel tussen Lelystad en Dronten gecontroleerd moet worden.

De stroomstoring veroorzaakt mede een grote vertraging op de A1. Ook zijn er diverse ongelukken gebeurd om dat her en der verkeerslichten zijn uitgevallen.

De gemeente Elburg laat weten dat ze telefonisch een tijd slecht bereikbaar is geweest. Ook daar is de stroom uitgevallen, onder andere in het gemeentehuis. Volgens een woordvoerder hebben ze een tijdje op een noodaggregaat gezeten, maar is de stroomstoring daar inmiddels voorbij. Wel moeten er opnieuw systemen worden opgestart.

Door Omroep Gelderland

Deel dit artikel