ELBURG - Op zaterdag 10 september startte de veldcompetitie voor KV Elburg. Bijna alle teams speelden hun eerste wedstrijd. Elburg 1 ontving zaterdagmiddag Duko 1 uit Duiven. Het team van Jackie de Vries kwam niet in gevaar en won met 21-16.

Na een periode van voorbereiding en oefenwedstrijden is de eerste selectie ongewijzigd ten opzichte van het vorig seizoen. Elburg 1 bestaat uit de heren: Etienne uit de Fles, Benji Sjardijn, Corné Prins en Rik Westland. Danique uit de Fles, Noah de Jong, Emily van der Linde en Emma Veldkamp vormen het dameskwartet. Trainer/coach is Jackie de Vries en teambegeleider is Albert Steert.

Elburg liet gedurende de hele wedstrijd zien dat het beschikte over het beste team. Coach Jackie de Vries was na afloop lovend over zijn team. “Het hele team heeft een goede prestatie geleverd maar de dames staken er vanmiddag bovenuit. Zij scoorden goed mee maar verdedigend legden zij de dames van Duko lam”.

Elburg stond bij rust voor met 10-9. In de tweede helft kon Duko even in het spoor blijven van Elburg maar de winst kwam met de eindstand 21-16 geen moment in gevaar. De jongelingen Stan Smit en Twan Westland kregen van de coach een invalbeurt om vast te laten zien wat ze kunnen.

De doelpunten kwamen van: Etienne uit de Fles 5; Noah de Jong 4; Corné Prins 3; Rik Westland 3; Danique uit de Fles 2; Emily van der Linde 2; Emma Veldkamp 2.

Volgende week zaterdag 17 september staan er uitwedstrijden op het programma. Elburg 2 speelt om 14.00 uur in Wezep tegen Rood Wit 2. Om 15.30 uur speelt Elburg 1 tegen Rood Wit 1.

Deel dit artikel