OOSTERWOLDE - Thuis tegen eersteklasser Epe moest VSCO’61 genoegen nemen met een 1-2 nederlaag. Een gelijkspel was zeker verdiend geweest, maar er ging teveel mis bij De Kanaries om het bekertoernooi met een overwinning af te sluiten.

De eerste twintig minuten waren voor Epe. Defensief liet VSCO’61 de nodige steken vallen. De eerste kans was echter voor VSCO’61. Luca Veldhoen werd op rechts de diepte in gestuurd. Hij schoot echter hard voorlangs, terwijl ook de inkomende Hans van Renselaar een optie was. Hierna kreeg Epe enkele goede kansen via Sven van Egteren en Lars Krijgsman. Django van der Landen wist enkele malen met een knappe redding zijn doel schoon te houden.

Na ruim een halfuur kreeg VSCO’61 een kans om op voorsprong te komen. Hans van Renselaar wist Arjan van ’t Ende te bereiken, maar zijn kopkans ging via een verdediger en doelman Bas van Schoonhoven over. Nadat Luca Veldhoen en Robert Dekker nog gevaarlijk werden, was het in blessuretijd Hans van Renselaar die VSCO’61 op een 1-0 voorsprong zette. Uit een voorzet van Luca Veldhoen kopte hij raak.

De tweede helft was koud begonnen of VSCO’61 verdubbelde bijna de voorsprong. Hans van Renselaar wist een foute terugspeelbal te onderscheppen, maar kreeg de bal net niet langs de uitkomende doelman van Epe. In de 48e minuut viel de gelijkmaker van Sven van Egteren. Helaas ontging scheidsrechter Rik Steen dat de aanvaller hands had gemaakt, wat hij later toegaf.

Het noodlot sloeg enkele minuten later opnieuw toe voor VSCO’61. Doelman Django van der Landen stuitte onreglementair Lars Krijgsman buiten de zestien en ontving rood. Doelman Damian van de Grift verving hem. Na een kwartier spelen in de tweede helft was het opnieuw Sven van Egteren die Epe op voorsprong zette nadat Klaas van Woudenbergh de buitenspelval ophief.

Met tien man ging VSCO’61 niet bij de pakken neerzitten en wist het initiatief in de wedstrijd te nemen. Luca Veldhoen kreeg een grote kans alleen voor doelman Schoonhoven, maar wist hem niet te passeren. Hans van Renselaar zag zijn hakje achter het standbeen net voorlangs gaan. Opnieuw wist Luca Veldhoen een goede kans niet te verzilveren en schoot Klaas van Woudenbergh in kansrijke positie hard over.

Gescoord werd er niet meer en daarmee deed VSCO’61 zichzelf te kort. Zaterdag zal in de bekerpoule de beslissing vallen in de wedstrijd tussen Nunspeet en OWIOS. Bij een gelijkspel ligt Epe eruit. Bij winst van een van de ploegen is Epe zeker van een plaats in de knock-out fase. VSCO’61 kan zich opmaken voor de competitie dat volgende week zaterdag begint met een uitwedstrijd tegen BeQuick’28 in Zwolle.

Deel dit artikel