- Maandagavond tussen 20.00 – 21.00 uur en dinsdagmiddag tussen 17.00 – 18.00 uur is het programma Sportief Zijn Zeker Weten en te horen bij regioradio LocoFM. Dirk Jan Grootkarzijn gaat in gesprek met sporters, bestuurders en organisatoren in de sport

In deze uitzending is Geert Schoonhoven namens de ATB Vereniging Oldebroek te gast. Aanstaande zaterdag 24 september organiseren zij het Trendhout & Maxipromo NK Jeugd op het sportpark op ’t Loo. Vanaf 10.00 uur beginnen zaterdagmorgen de eerste wedstrijden en rond de klok van 17.00 uur zal de laatste finish zijn. Met Geert wordt gesproken over de voorbereidingen en hoe de wedstrijddag eruit ziet. De ATB Vereniging Oldebroek bestaat dit jaar 20 jaar.

Ook de teammanager van het Allinq Continental team komt aan het woord. Hoe kijkt Marc Zonnebelt terug op de afgelopen maanden. Tevens gaat het gesprek over de laatste wedstrijden van het jaar voor het team en de plannen richting 2023.

Evert van ‘t IJssel bezocht op een doordeweekse dag Robert Fobbe. De reden hiervoor was dat de motocrosser uit het ‘t Loo/Oldebroek de afgelopen weken een Europese tour heeft ondernomen. Na een korte, maar heftige blessure waren de kansen voor Fobbe verkeken om nog bij de beste drie uit te komen in het open Nederlandse kampioenschap 250cc. Robert bezocht circuist in Zweden en Frankrijk om daar deel te nemen aan het Europese kampioenschap. Het was een hele ervaring en heeft hij er veel geleerd. Het is heel anders dan op Nederlandse banen rijden. Fobbe heeft als doel in 2023 meer internationaal actief te zijn. In totaal staan er nog drie wedstrijden te wachten in het ONK, maar Robert laat waarschijnlijk de laatste in Boekel schieten, want hij zou dan graag mee willen doen bij de Adac in Duitsland. Of dat gaat lukken is nog de vraag, omdat je je voor dit soort wedstrijden vroegtijdig moet aanmelden en de belangstelling om deel te nemen is overweldigend. In het interview kunt u het hele verhaal horen van de campermonteur, die al een klein bedrijfje heeft opgebouwd.

Evert van ’t IJssel vertelt in deze uitzending over de motocross en hoe het gaat met de rijders uit onze regio. En natuurlijk komt de ontknoping van het wereldkampioenschap zijspancross aan de orde. Veel nieuws in deze uitzending van Sportief Zijn Zeker Weten.

De uitzending is ook via internet te beluisteren: www.locofm.nl/live

Deel dit artikel