Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Kampioenen jeugd B
Lead Image 2:
Lead image TXT 2: Dagkampioen Van Norel
 Kampioenen jeugdrubriek A

Kampioenen jeugdrubriek A

OLDEBROEK - Na tientallen jaren van afwezigheid was er dit jaar weer een schapenkeuring op De Schapenmarkt. Deze werd georganiseerd door Nederland Texelaar Stamboek District “Veluwe”. De keuring was een groot succes. De 5 juryleden zetten de dieren in het ochtend programma allemaal op volgorde. In het middagprogramma mochten de beste dieren van het ochtendprogramma strijden om de kampioenstitels.

De jeugdinzenders waren ook goed vertegenwoordigd. In 2 rubrieken lieten zij hun dieren zien. De jury kon geen keuze maken omdat alle 10 inzenders het zo goed deden. Zij heeft vervolgens alle jeugdinzenders tot kampioen gekroond. Gelukkig had de organisatie ook voor ieder kind een kampioensbeker en een zak snoep beschikbaar.

De fokkers Beijeman, Van Dorp en Van Norel, alle 3 uit Oosterwolde, waren zeer succesvol en hebben meerdere kampioenschappen binnengesleept.

Als allerlaatste werd de Dagkampioen gekozen uit de kampioenen. Deze eer was voor de oude ram van Van Norel, deze ram was vorige maand ook al Nederlands Kampioen geworden. De 5 juryleden waren het unaniem eens dat dit het allerbeste dier van de keuring was.

Kampioenen jeugd B
Dagkampioen Van Norel

Deel dit artikel