VAASSEN - - Langzaam kleurt het kasteelpark oranje, de appels uit de fruitboomgaard staan uitgestald in de Landgoedwinkel en de kachels in de gewelvenkelders worden opgestookt om vocht uit het kasteel te verdrijven. De herfst kan beginnen!

Herfstspeurtocht

Wat is er nu leuker dan samen banjeren door de bladeren? Huur een gevulde pompoen voor € 4,00 en ga op ontdekkingstocht door het park. De speurtocht is verkrijgbaar van dinsdag t/m zondag tussen 11-15 uur in de Landgoedwinkel in het Bouwhuis (links naast het kasteel) en geschikt voor kinderen in het basisonderwijs. Reserveren is niet nodig.

Verborgen Trappentour

Op zaterdag 8 oktober opent de rondleider de verborgen deuren in het kasteel en laten jullie het overige museumpubliek achter je. Terwijl de wind buiten loeit en de regen tegen de ramen tikt volgen jullie de verborgen trappetjes omhoog naar de UI (toren van het kasteel). Deelname: € 16,50, 4 t/m 8 jaar € 9,50. Reserveren noodzakelijk, per tour is er plaats voor 10 personen.

Herfstpracht Trotsmarkt

En om echt in de stemming te komen: De jaarlijkse gratis Herfstpracht Trotsmarkt op het plein voor het kasteel in het weekend van 22 en 23 oktober tussen 11.00 - 17.00 uur. Een herfstevenement met bijzondere producten die je niet snel ergens anders vindt. Van sieraden tot heerlijke delicatessen en alles wat er tussen in zit. De ontspannen sfeer en historische omgeving omlijst met gezellige muziek en kinderactiviteiten staan garant voor een geslaagd dagje uit.

Krijg je geen genoeg van de herfst? Dit is nog maar een selectie uit de vele activiteiten van Geldersch Landschap & Kasteelen. Kijk voor het hele programma op: www.glk.nl/activiteiten

Meer informatie: voor meer informatie en/of beeldmateriaal kunt je van ma t/m do contact opnemen met Nicole Goossen e-mail: n.goossen@glk.nl of tel.: 06 - 30 82 92 90

Deel dit artikel