ELBURG - . Voor het derde jaar op rij organiseert de Landelijke Organisatie Cliëntenraden (LOC) van 3 t/m 7 oktober de Week van de Medezeggenschap. Het belangrijkste doel van zeggenschap is waardevolle zorg dichterbij brengen. Zodat mensen die zorg en ondersteuning nodig hebben zo veel mogelijk een kwalitatief leven kunnen leiden. Zorgverlening Het Baken heeft voor haar verzorgingsgebied Elburg, Nunspeet, Hattem en Oldebroek een Centrale Cliëntenraad die opkomt voor de belangen van de cliënten en hun naasten. Zij geven de ouderen van Het Baken een stem!

Goede band met ouderen en hun naasten

Het overkoepelende thema van de Week is ‘De toekomst is Waardevolle zorg.’ Hoe oriënteer je je als Cliëntenraad op de toekomst? Welke focus heb je nodig om Waardevolle zorg dichterbij te brengen? ‘Het begint met een goede band met onze ouderen en hun naasten. Alleen zo kunnen wij onze ouderen een stem geven’ zegt Kees van Heuvln, voorzitter Centrale Cliëntenraad Het Baken. Soms is thuis wonen niet meer mogelijk. De stap naar een woonzorglocatie is een grote stap. Fijn dat het kan, maar het doet ook pijn! Het is dan van groot belang dat er een goede band is tussen de ouderen, de naasten van deze ouderen en de Cliëntenraad. De Cliëntenraad brengt de collectieve behoeften in kaart er bespreekt ze met de bestuurder van Het baken. ‘Sinds mei krijgen de ouderen en de naasten van die ouderen een nieuwsbrief waarin zij worden geïnformeerd over het werk van de Cliëntenraad. Tijdens de coronapandemie was persoonlijk contact moeilijk maar gelukkig komt dat weer op gang en zijn er huiskamerbijeenkomsten en is het persoonlijke contact weer grotendeels hersteld. ‘

Dichterbij

Vanzelfsprekend wil iedereen het leven leiden zoals hij of zij dat al vele jaren gewend is. Zo lang mogelijk in uw eigen, vertrouwde omgeving wonen. Zorgverlening Het Baken biedt de expertise en ondersteuning die hiervoor nodig is. Gewoon in uw eigen buurt. Wanneer meer complexe zorg nodig is en thuis wonen niet meer mogelijk is, biedt Het Baken een thuis in een van de woonzorgcentra in Elburg (De Voord), Oldebroek (De Hullen), Nunspeet (Seewende) en Hattem (Hoenwaard). De Centrale Cliëntenraad denkt en praat mee over de zorg en bestaat uit betrokken mensen uit de lokale gemeenschap.

De toekomst is waardevolle zorg

Inwoners van de gemeenten Elburg, Nunspeet, Oldebroek of Hattem kunnen dit waardevolle werk doen en deel uitmaken van de Cliëntenraad. Wij gaan graag met u in gesprek. Stuur een e-mail naar Marsha van Loo, clientenraad@zorgverlening-hetbaken.nl of bel met 088-2581627.

Deel dit artikel