WEZEP - Op donderdag 22 september vond de feestelijke opening van de KWIEK Beweegroute plaats. Kwiek maakt gebruik van straatmeubilair in de buurt. Door stoeptegels op de route te volgen, trainen volgers van de beweegroute hun balans, kracht en uithoudingsvermogen. Leuk om te doen en goed voor het lichaam. De Kwiek Beweegroute – die 1230 meter lang is - start bij Viattence woonzorglocatie Veldheem, aan Klinkenberg 58 in Wezep.

Fotoreportage Alida Bosma

De Kwiek Beweegroute is tot stand gebracht door een samenwerking tussen Viattence, Sportakkoord Oldebroek en Goed Bezig Oldebroek en met behulp van crowdfunding van Samen voor de Buurt. De totstandkoming van de beweegroute is met een feestelijke opening gevierd. Immers: de beweegroute is niet enkel voor ouderen van Viattence of Wezep, maar voor mensen van alle leeftijden! Samen bewegen is leuk en hartstikke gezond.

Naast een verbeterde vitaliteit en zelfredzaamheid van deelnemers zorgt de route voor levendigheid in de buurt en een omgeving waarin ontmoetingen met buurtgenoten gemakkelijker ontstaan.

De route kan alleen, met een maatje of in een groepje worden gelopen. Dat laatste zou ook kunnen onder begeleiding van een beweegcoach. Zo wordt bewegen een verantwoorde en gezellige bezigheid.

Deel dit artikel