ELBURG - In het najaar van 2022 start op de maandagavond de gratis gespreksgroep KOPP / KOV voor volwassenen. Dit zijn vijf bijeenkomsten voor mensen die opgroeiden met een ouder met psychische problemen. Heb jij wel eens een burn-out gehad? Vind je het ingewikkeld om ‘nee’ te zeggen en je grenzen aan te geven? Voel je je verantwoordelijk voor ouders, broer en zussen? Het kan zijn dat je je hierin herkent en dat dit te maken heeft met jouw thuissituatie als kind. Dan is deze gespreksgroep er voor jou.

Van zo’n thuissituatie kun je – vaak zonder dat je dat zelf doorhebt – ook in je volwassen leven nog steeds de gevolgen ervaren. Wellicht ben jij een Kind van een Ouder met Psychiatrische Problematiek en/of Verslavingsproblematiek, afgekort als KOPP / KOV.

Gesprek met Yvonne Ruigrok, trainer van de cursus, over aanmelden voor de gespreksgroep voor KOPP ers

Deelnemers

Ben jij volwassen en had jouw vader of moeder ook psychische problemen of een verslaving? Vind je het nu lastig om hulp aan anderen te vragen? Of heb je moeite om relaties aan te gaan en je te binden? Dan is deze gespreksgroep KOPP/ KOV er voor jou. Deelnemers kennen allemaal een zieke vader of moeder. Zij weten dus ook hoe jij je voelt en hoe het er bij jou thuis aan toe kon gaan.

Gespreksonderwerpen

In de gespreksgroep leer je van alles, ook over de ziekte van je ouder(s). Hoe herken ik aangeleerde patronen en mechanismen? En hoe merk ik dat in mijn huidige volwassenheid? In ieder van de vijf bijeenkomsten is er weer een ander thema waar het over gaat.

Bijeenkomsten gespreksgroep

Locatie: Kulturhus ’t Huiken, Lange Wijden 33 in Elburg

Data: 24 en 31 oktober, 14 en 21 november, 5 of 12 december

Tijd: 19.30 – 21.30 uur

Kosten: gratis

Aanmelden en vragen

Meld je nu aan of stel vragen bij Gert Zomer en Connie Arnold. Mail naar sociaalteam@oldebroek.nl of bel 0525 63 82 00. De gespreksgroep wordt georganiseerd door Stichting Wiel Mantelzorg, Sociaal Team - gemeente Oldebroek, Steunpunt Mantelzorg Nunspeet en Mentaal Gezond Noord-Veluwe.

Deel dit artikel