OOSTERWOLDE - VSCO’61 mag het zaterdag opnemen tegen opnieuw een Zwolse ploeg, ditmaal tegen WVF uit het buurtschap Westenholte. Zeker geen onbekende tegenstander, want jaarlijks neemt WVF deel aan het befaamde Berend Elzerman Toernooi van VSCO’61. De wedstrijd op sportpark De Heughte begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter B. Kaya.

WVF wist zaterdag te winnen van DESZ uit Zwartsluis, maar dat moest wel uit de tenen komen. Met rust keek WVF tegen een verrassende 0-2 achterstand aan. Pas diep in de tweede helft wist de blauwwitte formatie de achterstand om te buigen in een 3-2 overwinning. Doelpuntenmakers namens WVF waren Joost Zweers en tweemaal Dean Vreugdenhil.

Voor VSCO’61 begon de competitie met een nederlaag in Zwolle tegen Be Quick’28. In de beginfase werd VSCO’61 overlopen en na vier minuten stond het al 1-0. VSCO’61 kwam snel terug, maar moest toch toezien dat Be Quick’28 met een 2-1 voorsprong ging rusten. Na rust werd het na een uur spelen 3-1 en nadat VSCO’61 met tien man verder moest was de wedstrijd wel gespeeld. Het werd uiteindelijk 5-2. Doelpuntenmakers namens VSCO’61 waren Jan van ’t Oever en Luca Veldhoen.

Zoals gezegd spelen beide teams regelmatig tegen elkaar tijdens het Berend Elzerman Toernooi. Ook in de voorbereiding van dit seizoen was dat het geval. WVF wist deze wedstrijd met 1-2 te winnen. De laatste competitiewedstrijd dateert van het seizoen 2019-2020. In Oosterwolde werd het toen eveneens 1-2 voor WVF.

Beide teams beginnen heel anders aan de wedstrijd van zaterdag. WVF gesteund door de 3-2 overwinning op DESZ en VSCO’61 die de 5-2 nederlaag moet zien te verwerken. Bij VSCO’61 ontbreekt Steven van de Grift die afgelopen zaterdag tegen twee gele kaarten opliep en daarom vandaag automatisch geschorst is. Hopelijk lukt het VSCO’61 de punten in Oosterwolde te houden.

Deel dit artikel