OLDEBROEK - OWIOS speelt haar 2e wedstrijd van deze competitie tegen een relatief onbekende tegenstander DESZ uit Zwartsluis. De wedstrijd op het sportpark Cingellanden begint om 14.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter P.H.G. Koolwijk.

De kop is er af en de competitie is weer begonnen. Na jarenlang in de regio Noord te hebben gezeten, kan DESZ nu de kunsten gaan vertonen in de regio Oost. OWIOS gaat op bezoek bij een nieuw onbekend sportpark. In het seizoen 2020-2021 hebben beide ploegen in Oldebroek een oefenwedstrijd tegen elkaar gespeeld. Deze eindigde in een 1-1 gelijkspel. Hendrik Uitslag zette OWIOS op voorsprong, maar vlak voor tijd maakte Danny Moorman de gelijkmaker.

DESZ heeft jarenlang in de 2e klasse J gespeeld. In de afgelopen 5 jaar eindigde DESZ daar altijd in het linkerrijtje. In doelpuntrijpe wedstrijden plaatste DESZ zich voor de volgende ronde van de beker. De start van de competitie had DESZ zich anders voorgesteld. Na een voortvarend begin nam DESZ een 2-0 voorsprong tegen WVF. Maar na rust kwam WVF sterk terug en vlak voor tijd kwam WVF via een strafschop op voorsprong met 3-2. Dit werd tevens de eindstand.

Na een goede voorbereiding heeft OWIOS deze lijn kunnen doortrekken in de ouverture van de competitie. In de eerste helft was AGOVV de bovenliggende partij en kwam na rust zelfs op een 1-0 voorsprong. OWIOS knokte zich in de wedstrijd en kwam een kwartier voor tijd langszij. In het laatste kwartier zette OWIOS aan en trok met een 3-1 stand de overwinning naar zich toe.

Een belangrijke wedstrijd zal er plaatsvinden dit weekend tussen beide ploegen. DESZ zal de punten in Zwartsluis willen houden en afscheid willen nemen van de 0 punten in deze 2e klasse I. OWIOS zal de goede start willen voortzetten en al wat afstand willen nemen van de onderste regionen.

Deel dit artikel