Lead Image 1:
Lead image TXT 1: Marike Jager. Foto: Omroep Gelderland
Singer-songwriter Marike Jager en presentator Klaas Drupsteen. Foto: Omroep Gelderland

Singer-songwriter Marike Jager en presentator Klaas Drupsteen. Foto: Omroep Gelderland

ARNHEM - Het begon allemaal op een hete zomerdag, toen singer-songwriter Marike Jager en presentator Klaas Drupsteen in het bos wandelden voor opnames van het tv-programma Op Weg naar Waarheid. Klaas vroeg Marike vroeg spontaan een begin te maken aan een nieuw nummer. Ze moest even over de drempel heen, maar uiteindelijk lukte het. Vrijdag kwam de cirkel rond, toen Marike haar nieuwe nummer 'Truth' ten gehore bracht in de uitzending bij Klaas.

Marike, die altijd achter gesloten deuren speelt en componeert, liefst in haar eigen bubbel, moest destijds even aftasten. "Hoe doe ik dit? Best intiem, zo' n klein setje en de ander kijkt wat je doet", zei ze er toen over. Maar ze voelde zich goed: het was een fijne warme dag in het bos en de sfeer was goed. Ze was op haar gemak en begon. Er rolde een deuntje uit, een melodie, een muzieklijn en iets van woorden. "Achteraf," zegt Marike, "'was er al heel snel een soort van refrein en van daaruit is deze nieuwe single ontstaan. Het tweede deel van het couplet en de melodie zijn nog hetzelfde als toen bij de opnames."

Spannende dag

Marike is blij met de release, maar vindt het ook wel een spannende dag. "Ik werd vanmorgen wakker en dacht: nu gaat het gebeuren. Het is wel echt een feestje. We gaan het vanavond tot in de late uurtjes vieren. Op social media krijg ik in ieder geval veel positieve reacties, dus dat is fijn", zegt Marike stralend. “Ik schrijf heel egoïstisch voor mijzelf. Ik maak iets wat ik mooi vind, of iets waar ik iets in kwijt kan."

Marike Jager. - Foto: Omroep Gelderland

Nu het aantal coronabesmettingen voorzichtig oploopt, is de singer-songwriter wel wat zenuwachtiger. "Je loopt het risico dat je na een plaat weer optredens moet cancellen. Dat heb ik al een paar keer gehad en dat is niet fijn. Ik ben niet angstig voor de toekomst, maar ik merk wel dat de culturele sector het zwaar heeft. Er worden niet veel tickets verkocht en dat is voor een zanger wel een gemis."

Truth is overigens ook de tune van de leader van het tv-programma Op weg naar Waarheid. "Echt mooi ! Ben ik heel blij mee!"

Kijk hier het gesprek terug tussen Klaas Drupsteen en Marike Jager:

Deel dit artikel