WEZEP - De politie heeft een dealer van de gevaarlijke designerdrug 3-MMC aangehouden in Wezep. De man uit Zwolle werd op heterdaad betrapt bij een drugsdeal aan de Reesweg in Wezep. De aanwezige drugs, 3-MMC en cocaïne, zijn in beslag genomen. Uit de telefoon van de man bleek dat hij 3-MMC aanbiedt in de regio van Zwolle. De drugsdealer is door de burgemeester ook een dwangsom opgelegd.

Dwangsom van € 5000,-

Nadat burgemeester Haseloop-Amsing van de gemeente Oldebroek geïnformeerd is over het onderzoek van de politie, heeft ook zij maatregelen getroffen tegen de man uit Zwolle. Er is een last onder dwangsom opgelegd om herhaling te voorkomen. Drugs dealen is al strafbaar, maar elke keer dat de man betrapt wordt op dealen in Oldebroek moet hij de gemeente ook € 5000,- per overtreding betalen.

3-MMC is gevaarlijk en verboden

Sinds eind oktober 2021 is de designerdrug 3-MMC, ook wel ‘poes’ genoemd, op lijst II van de Opiumwet geplaatst. Dat betekent dat productie, handel en bezit van deze designerdrug verboden en strafbaar is. Dat is niet voor niets het geval, 3-MMC is erg verslavend en er zijn (ernstige) gezondheidsrisico’s aan verbonden.

Meldpunt ondermijning

Drugshandel is een voorbeeld van ondermijnende criminaliteit. Een vorm van criminaliteit die vaak niet zichtbaar is, maar wel zichtbare gevolgen heeft voor inwoners en bedrijven in de gemeente. Bijvoorbeeld verloedering op straat, verwaarlozing van panden, fraude en witwaspraktijken. Dit kan tot enorme problemen leiden. Denk bijvoorbeeld aan brandgevaarlijke situaties die ontstaan door een hennepkwekerij.

Ervaart u in uw buurt overlast door drugsgebruik of -handel? Of signaleert u verdachte activiteiten in uw wijk? Dan kunt u dit melden bij de gemeente via oldebroek.nl/meldpuntondermijning of tel. 0525 63 82 00. Dit kan ook anoniem.

Deel dit artikel