- Het is herfst en voor sommigen is het zelfs vakantie. Heerlijk! Het is ook de tijd van het jaar waarin veel mensen plannen gaan maken voor de periode rond kerst, de jaarwisseling en het begin van het nieuwe jaar. Ook als gemeentebestuur doen we dat. Zo hebben we onlangs met elkaar gesproken over het Zomerfestival van een aantal maanden geleden. Het was een heel mooie en gezellige dag. Na een lange periode van coronabeperkingen was het geweldig om zoveel mensen te zien en te ontmoeten.

Ik sprak ook met veel mensen die op andere jaren niet zo snel naar bijvoorbeeld de nieuwjaarsreceptie van de gemeente komen maar erg genoten van deze mooie middag. Ook de inbreng van zoveel talentvolle inwoners was fantastisch. Er waren zangeressen en muzikanten, dansers, mensen in klederdracht en een verhalenvertelster. Er was heerlijk eten en van alles en nog wat te doen, ook voor onze kinderen.

Op die dag werd de vraag al gesteld: doen jullie dit volgend jaar weer? Ook daarna hebben veel mensen aangegeven dat ze dit heel erg leuk vonden. Het smaakte bij veel inwoners naar meer. En bij mij eigenlijk ook wel… inmiddels hebben we de spreekwoordelijke knoop doorgehakt. Ja, er komt ook in 2023 een Zomerfestival. Maar hoe, waar en wanneer, dat kan ik u nog niet vertellen. Het zal geen exact kopie worden van de eerste editie. Misschien wat korter, misschien ook een formeel gedeelte, misschien een andere locatie?

Natuurlijk zijn we ook benieuwd naar uw ideeën, zoals altijd. We staan open voor alle suggesties. Heeft u een idee over het concept, de locatie of over wat er op het programma zou moeten staan? Wilt u zelf graag deelnemen? Laat het vooral horen, dat kan via e-mailadres zomerfestival@oldebroek.nl. Nee, ik kan niet beloven dat we aan alle plannen en suggesties tegemoet kunnen komen. Maar we maken er graag weer een gezellige bijeenkomst van, voor en door onze inwoners.

Knopen doorhakken betekent ook keuzes maken. En met de keuze voor een Zomerfestival besluiten we dus tegelijkertijd dat er in 2023 geen nieuwjaarsreceptie van de gemeente Oldebroek zal zijn. Een bijeenkomst die, voor de coronaperiode, altijd begin januari werd georganiseerd en waarin inwoners en verenigingsbesturen de kans hadden om mij, de wethouders en de raadsleden een gelukkig nieuwjaar toe te wensen. Ook de dag waarop onze erepenningen werden uitgereikt. Die erepenningen gaan we nu uitreiken tijdens het Zomerfestival. Ook een heel mooie gelegenheid voor vrijwilligers om eens goed in het zonnetje gezet te worden. En die nieuwjaarswensen? Ook dat komt goed, beloofd!

Tanja Haseloop-Amsing

burgemeester

Deel dit artikel