Hermien de Wit. Foto: Cocky Drost

Hermien de Wit. Foto: Cocky Drost

HOEVELAKEN - Na bijna 17 jaar trouwe dienst mag oud-postbezorger Hermien de Wit uit Hoevelaken na veel reuring uiteindelijk op kosten van voormalig werkgever PostNL uit eten met haar kinderen en kleinkinderen. Daar zag het aanvankelijk niet naar uit. Hermien leek het na jaren klaar staan voor haar baas te moeten doen met een cadeaubon van één of twee tientjes en een doos chocolaatjes.

De dochter van Hermien, Cocky, vond het afscheid voor haar moeder dusdanig schraal dat ze er melding van maakte op social media. Het duurde niet lang of ze werd overladen met reacties. Die waren vrijwel allemaal positief voor moeder Hermien, maar niet bepaald voor PostNL.

Vanuit het bedrijf meldde een collega van de teamleider van Hermien nog wel dat het misschien iets genuanceerder lag. De cadeaubon van een tientje zou een bon van twintig euro zijn geweest. Verder zou Hermien niet thuis zijn geweest en er op deze manier 'alvast' een kleinigheid zijn achtergelaten.

Maar hoe Hermien dan bedankt zou zijn is niet duidelijk. Hoe dan ook heeft PostNL nu het etentje toegezegd. "Dat doet PostNL ook een beetje vanwege alle ophef die er was ontstaan", zegt dochter Cocky. "Ze zijn langsgekomen en mijn moeder kreeg het een en ander voorgelegd. Ze kon bijvoorbeeld ook een nachtje weg. Toen kwam ze er zelf mee dat ze graag met iedereen uit eten wilde, de kinderen en de kleinkinderen. In totaal met achttien man. En dat vonden ze goed."

'Ze doen hun best'

Cocky gaat er niet vanuit dat iedereen nu zo'n afscheid krijgt bij PostNL. "Daar ging het ons eigenlijk ook helemaal niet om. Maar waar ze eerst mee kwamen dat was wel heel mager na bijna 17 jaar werken. Ik heb het naar buiten gebracht omdat ik vooral hoopte dat ze er iets mee zouden gaan doen, ook voor anderen. En we zijn hier echt heel blij mee hoor. Ze doen hun best."

Of de geste voor Hermien nu ook betekent dat andere werknemers bij hun afscheid na een lang dienstverband met een ruimhartiger cadeau bedankt worden voor bewezen diensten, is niet duidelijk. PostNL was niet voor commentaar bereikbaar.

Deel dit artikel