OLDEBROEK - Bakkerij Jonker – Blauw Wit 1 heeft de tweede thuiszege op rij geboekt. SSS uit Barneveld werd met 3-1 verslagen (17-25, 25-20, 27-25, en 25-22). Makkelijk ging het niet, maar Blauw Wit stapte uiteindelijk als verdiende winnaar van het veld. Daarmee nestelen de mannen zich stevig in de middenmoot van de 3e divisie.

Slechts 1 punt scheidde de beide teams voorafgaand aan de wedstrijd op de ranglijst. En eenmaal in het veld bleken beide teams aan elkaar gewaagd. SSS was een team met overwegend spelers die vorig seizoen nog 1e divisie of hoger speelden. Blauw Wit wist dus dat het aan de bak moest. Na (opnieuw) een moeizame openingsset (17-25) raakte Blauw Wit op stoom. Blauw Wit begreep dat er een flinke dosis vechtlust nodig was om sets te winnen en schakelde daarom ook een tandje bij. De foutenlast ging flink naar beneden en Blauw Wit kreeg steeds meer grip op de aanvallers van SSS. Een ruime winst in set 2 (25-20) werd gevolgd door winst met miniem verschil in set 3 (27-25) waar het kwartje beide kanten op het kunnen vallen. In set 4 werd de buit via 25-22 veilig gesteld.

Coach Felix Lopez had al zijn beschikbare manschappen nodig gedurende de wedstrijd. Na het uitvallen van Jordi van Beek moest Blauw Wit even schakelen, maar Laurence Eibrink vulde zijn plek prima in. Daarnaast kende Sander Puttenstein een sterke invalsbeurt en had een belangrijk aandeel in het blokkerende werk van de Oldebroekers. Ook de 15-jarige libero Matthias van der Graaf, die de afwezige Kees-Jan van ‘t Ende verving, hield zich keurig staande. Reinold Schoonhoven trok aanvallend de kar aan Oldebroekse zijde en werd topscoorder in het duel met de Barnevelders. Daarmee leverde de Blauw Witters een goede collectieve teamprestatie af.

Door de overwinning stijgen de mannen naar de 6e plek op de ranglijst. Komende week staan er 2 wedstrijden op het programma en kan er wellicht gekeken worden of een plek in de subtop haalbaar is. Aankomende dinsdag staat namelijk eerst het inhaalduel tegen hekkensluiter Voorwaarts op het programma. Zaterdag reizen de mannen af naar Wageningen en treffen daar nummer 11 Scylla.

Deel dit artikel