Foto Harry ten Hove

Foto Harry ten Hove

ELBURG - Afgelopen week werd bekend dat in goed onderling overleg hoofdtrainer Siemen Lindeboom en het bestuur van de Elburger SC, hebben besloten aan het einde van dit seizoen de samenwerking te beëindigen. Zowel Siemen Lindeboom als het bestuur vinden het tijd voor een volgende stap en een nieuw gezicht voor de spelersgroep. Daartegenover stond de terugkeer van Richard Boer, na een afwezigheid van vier jaar keert hij terug binnen de eerste selectie.

Een overwinning in de thuiswedstrijd tegen Swift ’64 zou een mooie opsteker zijn om aansluiting te houden voor lijfsbehoud in de 3e klasse. Richard Boer mocht meteen in de basis beginnen als centrale verdediger. De eerste kans voor Swift ’64 was meteen raak, na 3 minuten schoot Stan van Elp de 0-1 binnen. Vier minuten later was Jens Jansen dichtbij de gelijkmaker, zijn pegel ging echter net langs de verkeerde kant van de kruising. Meteen daarna waren de gasten uit Swifterbant dichtbij de 0-2, keeper Finn van der Heide redde bekwaam. Na een half uur lag de 0-2 er bijna alsnog in, een bal uit de lucht plofte tot opluchting van de Elburgers op de lat en over het doel. Vlak voor rust kopte Lars Lamberink de bal in de handen van de keeper.

Voor iemand die alleen de eerste helft gezien heeft, zou het niet kunnen geloven dat ESC in de 2e helft nog drie keer zou scoren en er met de winst vandoor zou gaan. Het gebeurde echter wel. Na rust was het Sven Wastenecker die zich knap vrij speelde tussen drie man van Swift ’64 en de 1-1 gelijkmaker scoorde in de 67e minuut. Vijf minuten later bracht invaller Max Lamberink ESC op een 2-1 voorsprong, met een schot op de rand van het strafschopgebied. Vier minuten voor tijd bracht wederom Max Lamberink de 3-1 op het scorebord. In de slotseconden scoorde Swift ’64 via Stan Stenekes nog de 3-2, wat ook meteen de eindstand was. Een mooie overwinning waardoor de Elburger SC de aansluiting behoud in de 3e klasse B. Volgende week zaterdag 19 november staat de uitwedstrijd tegen vv Terschuurse Boys om 14.30 uur op het programma in Terschuur.

Deel dit artikel