OOSTERWOLDE - Zaterdag reist VSCO’61 af naar sportpark Berg en Bos in Apeldoorn om aan te treden tegen het legendarische AGOVV. De wedstrijd begint om 15:00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter W.B. de Jong.

AGOVV is afgelopen seizoen gepromoveerd uit de derde klasse en keerde weer terug in de tweede klasse. De vereniging werd opgericht in 1913. Het 'onrustbarende drankmisbruik en de gevolgen daarvan na sportwedstrijden op zondag' brachten enkele leden van een Apeldoornse geheelonthouderszangvereniging ertoe om een geheelonthoudersvoetbalvereniging op te richten. De vereniging kreeg uiteindelijk de naam Apeldoornse Geheel Onthouders Voetbal Vereniging (AGOVV). De naam AGOVV ging vanaf 1919 'Alleen Gezamenlijk Oefenen Voert Verder' betekenen. De vereniging heeft in haar historie ook vele jaren betaald voetbal gespeeld. Een van de bekende spelers die die kleuren van AGOVV heeft verdedigd is Klaas-Jan Huntelaar waar de monumentale houten tribune naar is vernoemd.

Afgelopen zaterdag wist AGOVV overtuigend met 0-4 te winnen in Zwolle van WVF. Een knap resultaat en daarmee is AGOVV opgeklommen naar de achtste plaats op de ranglijst met 8 punten. VSCO’61 wist zaterdag eveneens te winnen. Het werd een zwaarbevochten 2-1 overwinning op IJVV en door dit resultaat zijn De Kanaries opgeklommen naar de vijfde plaats met 10 punten.

Het is al enige seizoenen geleden dat beide teams elkaar troffen in competitieverband. Daarvoor moeten we terug naar het seizoen 2017-2018. Beide duels werden toen verloren door VSCO’61. Dat geldt ook voor de twee seizoenen daarvoor. Alleen in het eerste seizoen dat beide teams elkaar tegen kwamen in competitieverband, seizoen 2014-2015, wist VSCO’61 de thuiswedstrijd te winnen, maar ging de uitwedstrijd verloren. Dus uit heeft VSCO’61 nog geen resultaat weten te behalen. Gelukkig zijn in het verleden behaalde resultaten geen garantie voor de toekomst en hopelijk weet VSCO’61 zaterdag de negatieve reeks te doorbreken.

Deel dit artikel